Vrouwendag

Opnieuw hoor ik een feministe (?) in het TV-journaal stellen dat nog altijd teveel meisjes in het middelbare onderwijs kiezen voor 'traditionele meisjesrichtingen' “En dat willen wij veranderen”, zo luidde het vrij betuttelend. Denken de organisatrices van zo'n vrouwendag nu echt nog steeds dat kinderen,laat ons zeggen vanaf 14-15 jaar niet in staat zijn om zelf uit te maken waar hun interesses naar uitgaan? Maar uiteraard steekt hier weer het geborneerde feministische cliché de kop op dat vrouwen in de maatschappij in de eerste plaats vooral betere mannen moeten worden en mannen ergens in een soort pseudo-vrouwenrol moeten gedrongen worden die ook weer niet teveel de positie van de vrouw in de samenleving mag bedreigen. Ik stel me dan ook dezelfde vraag als een van de (mannelijke ) panelleden in een van de vorige uitzendingen van de Leeuwenkuil :

Rob Berkmans - Achel

Willen vrouwen in de eerste plaats niet gewoon vrouw zijn? - een vraag die overigens bij de aanwezige vrouwen meteen duidelijk tot verwarring leidde. Overigens doken ook in die bewuste aflevering die in feite ging over prostitutie nog een paar andere vastgeroeste stellingen op zoals :

Vrouwen die in de prostitutie terechtkomen zijn meestal afkomstig uit kansarme milieus. Wel ik wil de vrouwen met een universitair diploma die als callgirl werken alvast niet de kost geven. En wat de denken van het feite dat ruim één derde van de tussenpersonen in de vrouwenhandel meestal zelf vrouwen zijn? Niet dat ik hiermee een anti-feministisch offensief wil openen maar af en toe een beetje zelfkritiek mag toch wel, veronderstel ik.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer