Ons land draait vierkant

Ik ben kwaad. Héél erg kwaad zelfs. Naar mijn bescheiden mening is het erg gesteld met de wereld waarin wij leven. Ik heb namelijk ideeën. Veel ideeën, spijtig genoeg geen oplossingen. Laat mij mezelf verduidelijken. Oplossingen zijn er wel degelijk maar wat doe je als burger om de rechtsstaat waarin je leeft te verbeteren, te veranderen?

HaNiki Kellens - Hasselt

In één woord NIETS !

Als enkeling sta je nergens. Als groep heb je zelfs tegenwoordig niets meer te zeggen. Kijk maar wat er gebeurde na de massale betogingen tegen de inval van de Amerikanen in Irak. Ik snap de gelatenheid van de Belgen, ik snap dat men zich richt tot het vlaams blok in de hoop dat er iets zal veranderen. Ik ben er echter zeker van dat zij de oplossing niet in pacht hebben.

Zullen we ons even over de binnenlandse problemen buigen? Waarom tollereren wij dat een voormalige voorzitter met een Porche Cayenne rondtrijdt, in deze tijden van bezuiniging? Waarom tollereren wij dat ministers geen belastingen moeten betalen? Waarom tollereren wij dat Verhofstad 10,000 banen onder zijn neus door heeft laten gaan? Waarom zorgen wij er niet voor dat de kamer, senaat, regeringen en dergelijke moeten opdagen, hoe vaak zie je het niet dat de kamer nagenoeg leeg is? Hoe komt het dat er ministers aangesteld worden die geen ervaring hebben met de materie waarvoor ze verantwoordelijk zijn?

Ooit is het zo erg geweest dat ik van plan was mijn eigen partij op te starten. Zelf de teugels in handen te nemen. ZELF eindelijk iets doen dat ons land ten goede komt. Geloof mij vrij, ik heb alle documentatie doorgelezen. De enige optie die je hebt als startende partij is je richten tot bedrijven en smeken om sponsoring. Vragen om een beetje geld zodat je jezelf bekend kan maken. Zo zet je dus de deur wagenwijd open voor Lobbying, drukkingsgroepen en dergelijke. Zo verhypothekeer je namelijk al het starten van een EERLIJKE politieke partij voor ze al begonnen is. Indien je meer dan 5% van de stemmen krijgt krijg je geld van de staat om je standpunten mee te verdedigen. Misschien ligt het aan mij maar dan is het niet meer nodig, dan komen de bedrijven je het geld in de schoot werpen.

Als je deze punten in overweging neemt kan je je de vraag stellen of wij effectief in een democratie leven? Wordt ons leven niet geleid en geleefd door de politici? Waarom wordt er niet vaker gewerkt met volksreferendums?

Ook vind ik het niet normaal dat er afspraken gemaakt worden onder partijen. Jij stemt voor mij wet dan stem ik voor de jouwe...

Wat is eigenlijk het nut van te stemmen als er eens je gestemd hebt cartels gevormd worden? Er wordt in veel gevallen gesleuteld om er toch maar voor te zorgen dat de keuze van de kiezer wordt tegengewerkt. Als ik ooit in de politiek terechtkom is dat het eerste dat ik wil aanpakken. Zorgen dat er opnieuw een ECHTE democratie mogelijk is.

Ik weet niet of de gemiddelde belg er van op de hoogte is hoeveel geld er wordt verkwist, wordt weggegooid? Ons koningshuis en onze ministers die met een geldverslindende airbus op buitenlandse missie gaan. Projecten die goedgekeurd worden die volledig nutteloos zijn. Commissies die opgericht worden die nauwelijks iets uitrichten. Overheidsinstellingen die geld krijgen en ervoor moeten zorgen dat dit opgebruikt is, anders krijgen ze volgend jaar minder. Sociale zekerheid die uitgekeerd wordt aan mensen die het niet verdienen en soms ook niet nodig hebben.

Er woedt een grote epidemie, niemand lijkt het te zien, niemand doet er iets aan en iedereen keert systematisch voor eigen deur. Persoonlijk ken ik momenteel geen enkele minister die durft te doen wat nodig, die zijn stem durft te verheffen en handelt in het belang van de belgische staat.

Er wordt veel gepraat, veel gelezen maar het ons echt aantrekken doen wij niet. Ik ben nog idealistisch maar ik heb er schrik voor dat mijn idealisme de grond in geboord wordt door de overheid en door de tegenkantingen. Denk eens even na mensen, heb je iemand ooit horen aankaarten dat er zo weinig mensen aanwezig zijn in de regering? Heb je iemand ooit met een idee horen afkomen, een echt idee om de verkwisting van geld tegen te gaan? Tuurlijk niet want zo een uitsprak kost stemmen of is nadelig voor hun eigen persoon. Waarom is het dat de kleine bedrijven geviseerd worden qua belastingen? Waarom is het dat men stiekem de burger meer wil laten betalen zonder dat deze het zelf door heeft?

Ik vind het logisch, grote bedrijven en rijke mensen DAAR hebben onze beleidsvoerders namelijk belangen bij.

Ook krijg ik zo’n stress van de populaire politiek die meer en meer aan een opmars bezig is. Men heeft altijd het beste voor met de burgers, men doet er zo zijn best voor en uiteindelijk gebeurt er niets. En wij blijven dat pikken!

Op wereldvlak is het zo mogelijk nog erger. Maar laat ons eerst onze eigen politieke problemen oplossen. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer