Vrije meningsuiting

'Vrije meningsuiting'(Lezersbrief 08/11/04) Ik wist niet dat de schrijver de Koran kon lezen, vraagt de schrijver uit Genk zich af. Zijn er dan geen vertalingen in het nederlands/andere talen , of bent U de enige in Limburg die het Arabisch de baas is ?

G.B.

"Misschien bestaan er 2 versies van de Koran, die door anderstaligen worden gelezen met grove leugens erin", vervolgt hij.

Daar zullen wel meer, ja zelfs duizende vertalingen de wereld rondhangen, met elke schrijver daarin zijn eigen mening of interpretatie. Zelfs Imams en Islamleraars hebben hun eigen uitleg al naargelang ze radikaal zijn of gematigt zijn. ( Zie Imam Kaplan uit Keulen - Duitsland - die enkele weken geleden nog is uitgeleverd aan Turkye ) Ook de bijbel kan men in vele (miljoenen) variaties kopen: Katholiek, protestant, Jehova en noem maar op. Wie weet heeft de leider van Alfamega in Lommel (aktueel) wel een eigen bijbel-exemplaar, passend aan zijn "10%geldbeugel" geschreven ?

Ach ja, wat hebben hier de pastoors ons vroeger niet allemaal wijs gemaakt, maar we leven in de 21ste eeuw en zijn wat wijzer geworden. Hopelijk gaat het in de oosterse Moslimlanden ook snel opklaren. En aan vele Arabische Universiteiten waait er al een frisse wind. Trouwens, de "drie wijzen" die de kribbe met het kindje Jezus, (verleden week nog " voederbak "in de nieuwe bijbelvertaling geworden) bezochten, wel die "wijzen" kwamen toch uit het oosten ! En hoeveel Godsdiensten (uitgenomen Boeddhisten) hebben wapenbloed aan hun handen ?

Vele vragen met vele antwoorden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer