Nederland staat in brand

Er waait een negatieve sfeer van haat dwars doorheen de Nederlandse samenleving, bij élk ochtendnieuws is het bang afwachten naar de nachtelijke aanslagen én de gevolgen hiervan.

Rob De Wispelaere - Houthalen-Oost

De Nederlanders zijn na de gewelddadige moord op columnist Theo van Gogh wakker geworden in een surrealistische wereld waar het respect voor elkaar plaats heeft (moeten) maken voor een algemene verslagenheid, verbittering, ze zijn gewoon het noorden kwijt!

Zij voelen deze catastrofe aan als de inéénstorting van hun multi-cultureel geordende maatschappij die sluimerende gevoelens hebben verborgen onder de spreekwoordelijke mat.

In een gezonde samenleving moet je vrijuit kunnen praten met iedereen, zonder angst élke barriére tussen mensen doorbreken is de enige oplossing.

De brandstichting in een islamitische school doet vragen rijzen over de menselijkheid van de daders: dit zorgt voor een zwaar trauma bij deze schoolkinderen die hun zorgeloze jeugd verpest zien door de domheid van volwassenen. Daar zijn gewoon géén woorden voor...

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer