thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zomerconcerten Toeternietoe zwoel van start

Uitgedost met nieuwe t-shirts, vol goede moed en met de nodige kwinkslagen gaf de amusementsband Toeternietoe het eerste zomeravondconcert op de binnenkoer van de Herkenrodekazerne. De vrees voor regen was niet terecht. Het bleef heerlijk warm en droog en het plein liep dan ook aardig vol.

Chretien Paesen

Toeternietoe nodigde voor het eerste optreden de L&M-band uit. Al tien jaar lang – net zo lang als de Toeternietoeters hun zomerconcerten organiseren – waren Louis en Maurice van de partij. Voor de gelegenheid toonden beide heren hun nieuwe outfit aan het publiek. Ze wisselden hun Hawaii-look shirt met jeans in en het werden plots stijfdeftig gewassen en gestreken mannen.

De L&M-band is trouw aan haar repertoire maar voegt er af en toe een nieuw arrangement aan toe. Leuk om te horen hoe die gasten elkaar aanvullen en, toegegeven, ze kunnen gitaar spelen.

Tijdens de pauze verzamelt Toeternietoe op de bühne voor hun al-even-traditioneel ambiance getoeter. Steevast hoort daar een rondje ‘meedoen’ bij op de tonen van Singin’ in the Rain. De Toeteraars kregen velen van hun stoel om rondjes te draaien. Tussen hen opvallend veel jongeren.

Toeternietoe en haar bezoekers konden zich geen mooiere start van de zomerconcerten voorstellen. Volgende woensdag staat Smooth Flavour op de planken. Deze 9-koppige Real Disco Experiance Band met Nicole, Francesca en Beate op de voorgrond brengt de Herkenrodekazerne zonder twijfel in de juiste mood als de scène wordt ondergedompeld in glitter en glamour.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio