Een republiek maak je zelf

En ? Nog steeds tegenstander van een Vlaamse republiek ? Voor mij kan het nog steeds een multiculturele republiek worden, maar geen socialistische dictatuur. In onze stoutste dromen hadden we niet verwacht dat dit ons lot zou worden.

Luc Schoofs - Zolder

De tijd van de "Vlaamse republiek" is gekomen, gezien de meesten onder ons stilaan een misselijk gevoel in de maag krijgen bij het horen van het woord "België" en woede-aanvallen moeten onderdrukken bij het zien van de politieke leiding. Zelfs de meest rustige types onder ons.

We moeten dus niet wachten tot de bom barst, want dan gaan we te impulsief reageren. We moeten gewoon "denkgroepen" opzetten en de informatie filteren. We moeten eerst en vooral een dialoog aangaan met de moslimbevolking die hier ruim vertegenwoordigd is. En, het wordt nooit gezegd in het openbaar, maar ik zal het eens zeggen. We moeten een dialoog aangaan over de haat-liefde verhouding die we hebben met onze moslim-medeburgers. We kunnen niet toestaan dat dit land geîslamiseerd wordt, dat moeten ze begrijpen. Maar dat velen onder hen, wegens te verwesterde opvoeding, niet terugkunnen of willen, dat is ook een vraagstuk.

Het is ook niet hun fout dat zij hier zijn. Weet je nog dat we spraken over "gastarbeiders" ?

Het wordt een hele brok. Maar na de aanslag op de democratie door de veroordeling van het Vlaams blok kunnen we niet dulden dat de huidige federale staat Belgie verder bestaat. Of je nu voor of tegen deze partij bent. De vrije meningsuiting is veroordeeld, even erg als een aanslag op je godsdienstige of filosofische overtuiging. Een Vlaamse republiek is zowiezo een verbetering, een herstel van de samenleving die we aan het opbouwen waren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer