Demonstratie rolstoeldansen op de werkvloer bij Pittsburgh Corning Europe

Print

Demonstratie rolstoeldansen op de werkvloer bij Pittsburgh Corning Europe

Tessenderlo -

Pittsburgh Corning Europe, een glasproducent in thermisch isolatiemateriaal - FOAMGLAS - gelegen te Tessenderlo steunt het goede doel.

In plaats van als bedrijf grote bekende projecten te steunen konden onze werknemers voor het eerst kleinschalige initiatieven inbrengen waarin zijzelf of hun omgeving direct betrokken zijn.


Uit deze lijst kreeg “rolstoeldansen” de meeste stemmen.
Eén van de collega’s zijn dochter is lid van de Vereniging Rolstoeldanssport Toekomst uit Lommel.
Een werkgroep bestaande uit de aanbrenger van het project, enkele werknemers- en werkgeversafgevaardigden en HR werd opgericht om dit maatschappelijk doel verder concreet uit te werken op de werkvloer.

Om iedereen ‘warm’ te maken organiseerden we op 4 juli, tijdens de werkuren van 12.30 u tot 14.30 u een demonstratie rolstoeldansen gekoppeld aan ijsjesverkoop.
De bedrijfsparking werd omgetoverd tot een heuse dansvloer en negen rolstoeldansers gaven het beste van zichzelf.
Onder een stralende zon draaide de ijsverkoop op volle toeren.
Personeelsleden van PCE stonden in volle bewondering voor de danskunst, het enthousiasme en het doorzettingsvermogen van deze rolstoeldansers.
In augustus staat er nog een familiehappening met fietstocht voor groot en klein op het programma en afsluiten doen we met een quiz tussen de verschillende afdelingen in november. Doe-activiteiten met financiële opbrengst voor het goede doel.

Het bedrag dat personeelsleden sponsoren wordt verdubbeld door de directie. In 2013 kijken we uit naar een nieuw kleinschalig project.
Zo willen wij als PCE ons steentje bijdragen bij maatschappelijk ondernemen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio