Opleiding imams in BelgiË

Het erkennen van de Islam als godsdienst,mag,maar hoeft niet te leiden tot subsidies,bevoorrechte behandelingen,of wat ook.

Michel Vaes - Hasselt

Weet Marino Keulen dan echt niet dat onze missionarissen destijds ook heel wat zieltjes probeerden te bekeren,en uit onmacht zelf zwarte priesters hebben opgeleid in het toenmalige Belgisch Congo.De reden lag hierin dat onze missionarissen zich onvoldoende konden vereenzelvigen met de zwarte cultuur.Zonder succes overigens.

Nu wil een BELG,Imams van de Islam,een godsdienst die hier niet eens in onze cultuur thuishoort,opleiden,om de moslim gemeenschap beter onder controle te houden.

Als ik tot de islamitische gemeenschap zou behoren,meneer de minister,dan zou ik in dankbaarheid uw subsidies die u daar voor veil heeft aanvaarden,en voor de rest zou ik u feestelijk bedanken voor uw bemoeienissen.Of vergeet u hier het principe van scheiding tussen KERK en STAAT?

Daarbovenop passen wij diezelfde scheiding NIET toe op het catholicisme.Welke geldstromen lopen er van ons belastinggeld naar de katholieke kerk?

Het aanstellen van de Moslim Executieve en het niet functioneren van die organisatie is de schuld van de overheid,die,terecht,niet akkoord is met de inspraak die deze organisatie opeist,maar van den andere kant "te plat(limburgs)" is,om andere wegen te zoeken.

IK,zal in Marocco nooit bouwgrond krijgen om een katholieke kerk te bouwen.IK,zal met kerstmis daar nooit katholieke kerstliedjes mogen zingen vanop de kerktoren,want dan riskeer ik met pasen(10 jaar later)pas uit de bak te komen.

Hou u bezig meneer de minister,met vergrijzing,sociale zekerheid,werkgelegenheid en tal van nuttige dingen.Maar probeer niet in de geschiedenisboeken te komen

met zulke onzin.

De enige die op ZEER KORTE tijd een plaatsje in de geschiedenisboeken verdiende,is Leo Delcroix,met het afschaffen van de dienstplicht,hoewel dit eigenlijk ook selectief had moeten gebeuren.Want vele mensen,waaronder vele politici,zouden beter wat meer discipline en groepsbelang boven eigen belang moeten stellen,en dat heb ik wel geleerd als dienstplichtige van lichting 1968,en ondertussen op rust gesteld Reserve Kolonel van de Luchtmacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer