Juf An en juf Joke drogen (hun) tranen

Print

Juf An en juf Joke drogen (hun) tranen

Bilzen -

Op woensdagavond 27 juni stond het allemaal te gebeuren in het Talentenhuis te Beverst: een nieuwe lichting is klaar om een nieuwe stap te zetten in het leven en dit afscheid valt Juf Joke en Juf An heel zwaar.

"We mogen weer zeggen dat onze 26 leerlingen allemaal met glans en glorie geslaagd zijn," vertelt juf Joke met enige fierheid.

"En dit allemaal zonder bloed, zweet en tranen," aldus Juf An. Ze hebben het er zeer goed vanaf gebracht en dus bleef mijn volgende prangende vraag of er niet zo'n fantastische missers gemaakt waren onbeantwoord. Juf Joke weet wel toe te voegen dat ze enkele keren hartelijk heeft zitten lachen tijdens de verbeteringen van de proefwerken, maar een echte klassieker is er niet blijven hangen.

Tijdens het schooljaar hebben de leerlingen wel al eens een bezoekje gebracht aan enkele Middelbare scholen o.a. in Bilzen, Munsterbilzen en Tongeren om een idee te krijgen van hoe het er komend jaar aan toe zal gaan en ze te helpen een keuze te maken uit het ruime aanbod.

Eensgezind zijn de juffen wel over het feit dat ze het moeilijk hebben hun "schattekes" los te laten, "want je hebt ze hier zien opgroeien van kleuter tot jonge volwassenen en dan vertrekken ze. Dat doet toch wel wat ieder jaar pijn. Zeker als je zoals dit jaar weer zo'n geweldige groep hebt waaraan je zo gehecht raakt en een knappe band mee opbouwt. Je helpt ze door lief en leed en ze vertrouwen je alles toe. Tot hun grootste geheimen en diepste gevoelens. Het is alsof je je eigen kinderen moet loslaten. Eigenlijk hadden we afgesproken ze allemaal een C-attest te geven, maar Juf Marleen van het 5de was daar niet akkoord mee (lach) dus toch maar een dikke vette A."

"We moeten ons dan maar troosten met de mooie herinneringen van afgelopen jaar zoals daar zijn de zeeklassen, die weer super goed waren meegevallen." Maar ook het mama worden van Juf Joke was een hele belevenis. Haar zoontje Jasper is er weer eentje om op te eten! En als afsluiter zal Pennenzakkenrock zeker ook weer prachtige momenten in ons geheugen branden.

Maar ze zijn nooit helemaal weg natuurlijk want ieder jaar worden de oud-leerlingen weer uitgenodigd om hun verhaal te doen over de belevenissen in het middelbaar. "En het doet dan toch wel goed dat je ziet dat ze goed terecht zijn gekomen!"


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio