Gemeenteraad Maastricht keurt nieuw Noorderbrugtracé goed.

Print

Gemeenteraad Maastricht keurt nieuw Noorderbrugtracé goed.

Lanaken -

Maastricht-Lanaken - Afgelopen dinsdag hield de Maastrichtse gemeenteraad haar laatste vergadering voor de vakantie. In september zullen ze terugkeren in vergadering.
Op deze laatste vergadering werd o.a. besloten welk nieuw tracé er gevolgd zal worden voor de aanlanding van de Noorderbrug in eerste fase.

De nieuwe aanlanding, werd door Gerdo Grootheest (Groen Links) verantwoordelijk wethouder voor o.a. ruimtelijke ordening en project Belvedère , als historisch bestempeld en zal een grote stap zijn in de afwikkeling van het verkeer van de stad.

Op onze vraag tijdens een ingelaste pauze, hoe het zit met een geplande aftakking vanaf dit nieuw tracé, richting Lanaken? liet de wethouder ons het volgende weten, “Het deel van de verkeersafwikkeling, richting Lanaken komt in een tweede fase, dit najaar aan de orde”. “ Er zal daarover onderhandeld worden met de gemeente Lanaken”.

Nu verbinden twee wegen, Maastricht met Smeermaas. De Boscherweg, langs de Maas en de Brusselseweg. Op beide wegen staan al lang de doseerlichten die, enkel rijdend richting Maastricht voor lang oponthoud zorgen. Richting Lanaken komen beide wegen samen op het kruispunt van Smeermaas.
Door een nieuwe weg, rechtstreeks afgetakt vanaf het nieuwe Noorderbrugtracé, die voor een deel parallel zal lopen met de Brusselseweg en aansluiten zal op het grensoverschrijdend industriepark Lanakerveld-Europark, zou het kleine kruispunt in Smeermaas ontlast worden, van vracht- en woon-werkverkeer, van en naar Lanaken, Maasmechelen en Genk
.
De werken in Maastricht aan de A2 en de Noorderbrug zouden, samen met de op stapel staande route door de stad voor de tram, gerealiseerd moeten zijn voor 2018, in aanloop naar de strijd van Maastricht, om Culturele hoofdstad van Europa te worden.

De werken in Maastricht zullen vanzelfsprekend ook gevolgen hebben voor buurgemeente Lanaken, die grenst -vanaf Smeermaas tot Kesselt- aan Maastricht en nu vier verharde grensovergangen telt met de stad.

In Lanaken wordt op donderdag a.s. -eveneens de laatste voor de vakantie- een eerste stap ondernomen, voor een toekomstige ontsluiting van het grensoverschrijdend industriepark Lanakerveld-Europark via een aansluiting met de N77(Maastrichterweg) naar de N78 (Ringweg).
Een van de huizen, die langs de Nijverheidslaan liggen, zal dan als laatste punt op de agenda staan om onteigend te worden.
Het huis ligt in de reservatiezone voor de aansluiting van het industriepark Europark via de N77 naar de N78.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio