Kartel SP.a en Groen verlengd

Print
Kartel SP.a en Groen verlengd

Kartel SP.a en Groen verlengd

SP.a en Groen Maasmechelen hebben besloten om het kartel bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 te verlengen.

Beide zijn bereid tot verdere samenwerking omdat een progressieve frontvorming nodig is om het sociaal economisch en het ecologisch gedachtegoed te laten wegen op het lokale gemeentelijk beleid.

Het behoud en de bescherming van een aantal realisaties (sociale woningbouw, armoedebestrijding, bejaardenzorg, mobiliteit en openbaar vervoer,…) is belangrijk. Ook moet er via nieuwe initiatieven een antwoord gevonden worden op nieuwe maatschappelijke uitdagingen die het welzijn van de volgende generaties bedreigen (bestrijding fijn stof, CO2-neutraliteit en energievoorziening, betaalbare bouwkavels, ecologisch bouwen,…). Een gezond evenwicht tussen de financiële draagkracht van Maasmechelen en de nodige investeringen wordt door het kartel als beleidslijn vooropgesteld.
Lijsttrekker van de lijst sp.a-groen wordt SP.a-parlementslid Meryame Kitir, gevolgd door de uittredende Schepenen Rik Linkens (2), Christel De Cuyper (3) en Serdar Karali (5).

Groen schuift Geert Desmet (4de plaats) naar voor als boegbeeld. Geert volgt uittredend Schepen Sylvain Leysen op en bouwt voort op zijn realisaties, met de steun van een enthousiaste groene achterban.

Nieuwe markante kandidaten zijn onder meer de jonge ingenieur Daan Deckers (6), gewezen OCMW-secretaris Giel Vranken (7) en ondernemer Santo Sultano (8). Ook raadsleden Rik Aussems (lijsttrekker 2de kolom) en Michel Vigneron (lijstduwer) doen weer mee.