VT Zonhoven op uitstap naar Floriade 2012

Print

VT Zonhoven op uitstap naar Floriade 2012

Zonhoven -

De Vereniging van de Vrienden van de Tuin, Zonhoven (VTZ) biedt zijn leden jaarlijks een topevent aan. Dit jaar was een trip met zijn allen naar de Floriade 2012 in Venlo. Niet eens zo ver, het noorden van Nederlands Limburg. Wij schreven het reeds vorig jaar: wil je écht een dagje zorgeloos erop uit?

Dan moet je bij de VTZ zijn! Wij deden het en wij doen het zeker nog! Ziehier het recept.

En of we op tijd waren! Vertrokken om 8u stipt met zijn drieënveertigen, waren we een uur voordat het gigantische terrein van 66 ha van de Floriade, voluit de World Horticultural Expo 2012 opende al daar en stonden wij met zijn allen te trappelen van ongeduld voor de poorten bij de hoofdingang. En of het de moeite zou lonen: dit event wordt slechts één keer om de tien jaar georganiseerd in Nederland! Kan je je inbeelden: sinds de opening op 4 april stroomden er al 100.000 bezoekers door de wijdse poorten.

Het Floriadepark is dit jaar opgesplitst in vijf unieke onderverdelingen, werelden, zoals Relax & Genezing, Groene Energie, Opvoeding en Innovatie, Milieu en allicht het meest spectaculaire, The World Show Stage, waar een dertigtal landen van over de ganse wereld hun eigen specifieke tuinen en bloemen voorstelden, landen zoals Pakistan, China, Zuid-Korea, Ecuador, Italië, Spanje, … om er maar enkele op te sommen.

Tot de middag namen we rustig de tijd om doorheen het gedeelte van Opvoeding & Innovatie te wandelen, een wereld van strakke lijnen en wisselende perspectieven. Symbool voor de manier waarop we naar de toekomst kijken. Steeds vanuit een andere hoek. Wie hier rondloopt, ervaart de noodzaak om te blijven leren en innoveren, zich aan imposante paviljoens te inspireren door bijzondere ideeën en innovaties.

We proefden bijzondere creaties van groenten en fruit, konden ons eigen eten in een laboratorium bereiden en konden zowaar op reis door een jungleklas. Vervolgens was het de beurt aan het gedeelte ‘Milieu’ tot voor de middag, om te gaan eten vlakbij de Dome en “Liefde voor Limburg”, het ene gebouw al spectaculairder dan het andere: vb. het Rijkspaviljoen My Green World, stelde een openbarstende kiem voor!

De spelbreker, de regen, was goed getimed, want de beentjes werden al wat “moeder” en zo konden we rustig ergens iets drinken. Nog eens het immense Villa Flora aanpakken om vandaar naar de wereld van ‘Relax & Heal’ te wandelen: deze wereld, in Aziatische sferen, brengt je in balans met de natuur. Geneeskrachtige kruiden, theerituelen, een blotevoetenpad en spa-achtige sferen bezorgden elkeen van ons een bijzondere yin-yang-ervaring. In het gedeelte “Groene Energie” apprecieerde ik heel erg het ultieme tuingevoel dat bijdraagt tot het comfort van uw directe leef- en woonomgeving.

Na een uiterst gezellige, leerrijke en verbazingwekkende dag, trokken we met zijn allen – alweer met 43! – naar huis, waar we omstreeks 19u30 zalig nagenietend aankwamen… al benieuwd naar wat er volgend jaar zou komen!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio