Limburgs kampioenschap voor de jeugd afgesloten met heel wat medailles

Print
Limburgs kampioenschap voor de jeugd afgesloten met heel wat medailles

Limburgs kampioenschap voor de jeugd afgesloten met heel wat medailles

Tessenderlo -

Op zaterdag 23 juni vond in het Looise sportpark op een mooi gerenoveerde piste het Limburgs kampioenschap voor benjamins, pupillen en miniemen plaats. Gelukkig kon de organisatie rekenen op gunstig gezinde weergoden.

Heel wat atleetjes kwamen er, vrij van examenstress, aan de start van de proeven.

Misschien konden de minder goede puntjes op één of ander vak gecompenseerd worden door een podiumplaats op dit regionale kampioenschap.

In totaal werden er 506 prestaties opgetekend waarbij 265 atleetjes betrokken waren.
Van LOOIse AV zijde stonden er 56 kids op de deelnemerslijst. Zij leverden 106 prestaties.
Hiervan waren er 6 bronzen, 8 zilveren en 11 gouden podiumplaatsen.

Goud was er voor pupil Wout Bex op 60mH. Op 60m vlak was de titel voor miniem Ferhan Bex, bij de 600m was hij eveneens de beste. Bij de benjamin meisjes mocht Helena Metten op plaats één en dat was bij de 600m. Dat pupil Lore Alenteyns kickt op de lange afstand liet ze merken door een overwinning op de 1000m. Thibaut Didden sprong goud bij hoog en bij polsstok.

Bij het kogelstoten voor de benjamin meisjes was er een ex aequo. Kyana Vaes deelde er goud met een mede-atleet van AVT. Bij het hoog voor de pupillen jongens was de titel voor Seebe Van Herck. Bij de miniemen meisjes was er een spannende finale met drie meisjes over 1.45m. Lies De Wit behaalde de provinciale titel met een beter spronggemiddelde. Bij het hockeybal werpen demonstreerde Kyana Vaes haar werpkracht door het goud in te pikken met meer dan 9m voorsprong op zilver.

Al bij al geen slecht kampioenschap dat eindigde met heel wat tevreden medaille winnaars.

Foto is Thibaut Didden: goud bij hoog en bij polsstok.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio