Winnaars jaarlijkse mobiliteitswedstrijd

Print
Winnaars jaarlijkse mobiliteitswedstrijd

Winnaars jaarlijkse mobiliteitswedstrijd

Tessenderlo -

De dienst Preventie & Mobiliteit heeft dit jaar opnieuw de gemeentelijke mobiliteitswedstrijd georganiseerd. Het project is een educatieve afsluiter van zes jaar verkeersvorming in de basisscholen en in het mobiliteitspark van Tessenderlo.
Op de foto ziet u de winnaars met hun prijzen.

Proficiat!

Het theoretische gedeelte werd gezamenlijk afgenomen in cultuurcentrum het LOO op maandag 23 april. Door middel van een powerpoint-presentatie kregen de leerlingen 40 meerkeuzevragen. Dit jaar werden de vragen opnieuw gefocust op het gedrag van de leerlingen op de openbare weg, waarbij de recent heringerichte straten en schoolomgevingen een grote rol speelden. Een voorbeeld hiervan is de herinrichting van de Stationsstraat waarbij een fietspad werd aangelegd in een eenrichtingsstraat tegen de rijrichting in.

Het praktische gedeelte vond per school plaats in het mobiliteitspark gedurende de maanden april, mei en juni. Bij deze proef moesten de leerlingen op een veilige manier kunnen deelnemen aan het verkeer als voetganger, als fietser en als bestuurder in het algemeen door gebruik te maken van de gocarts die het autoverkeer nabootsten. Daarnaast werden de leerlingen aan de hand van verschillende oefeningen ook geëvalueerd op een behendigheidsparcours met de fiets. Op dit gedeelte kregen de leerlingen de kans om hun fietsvaardigheid te testen.

Iedere leerling die geslaagd was voor beide proeven (die 60% of meer behaalde) kreeg het mobiliteitsdiploma. Daarnaast werden de twee beste leerlingen van elke klas ook beloond met een prijs die uiteraard gerelateerd is aan preventie en mobiliteit. Dit jaar opteerde de dienst Preventie & Mobiliteit ervoor om iedere laureaat 2 prijzen te overhandigen: een diefstalveilig slot en een digitale sleutelhanger. Voor iedere deelnemende klas heeft het gemeentebestuur ook nog een bordspel voorzien dat uiteraard te maken heeft met mobiliteit. Het MoRe bordspel is een educatief spel over Milieu, Duurzaamheid en Verkeersveiligheid bedoeld voor leerlingen van de tweede of derde graad. Met deze prijzen wil het gemeentebestuur vooral het gebruik van de fiets promoten en een steentje bijdragen in het kader van preventie en mobiliteit.

In totaal werden 154 leerlingen ingeschreven voor de mobiliteitswedstrijd. Naar aloude gewoonte werden de twee beste leerlingen van elke klas, samen met de directie, de leerkracht en de ouders, uitgenodigd op het gemeentehuis om hun diploma en prijs uit handen van de burgemeester in ontvangst te nemen. In totaal werden dit jaar 14 leerlingen samen met hun ouders op het gemeentehuis uitgenodigd. De genodigden konden na de overhandiging van de prijzen ook genieten van een drankje dat hun werd aangeboden door het gemeentebestuur.
We willen hier toch nog even aanhalen dat de 14 laureaten niet noodzakelijk de 14 eerste plaatsen bekleden van de totale deelnemersgroep. Ook de niet-laureaten behaalden zeer goede resultaten. Het opzet is duidelijk een wedstrijd op klassenniveau en niet op schoolniveau.

Hieronder vind je per school de laureaten, in willekeurige volgorde.
De Regenboog: Jolien Celis en Jordy Thienpond
Wereld Wijzer: Michiel Gilissen en Arthur Vrancken
Heilig-Hartschool: Robbe Vanbael en Tim Vandebosch, Dries Cuypers en Giel Dils
Sint-Lutgardis: Vincent Beckers en Aline Vanden Broeck, Emma Van Eynde en Kato Verwimp
De Letterberg: Ayko De Meersman en Tuur Geens


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio