‘Muziek zien en voelen’ - 45 jaar hits in Vlaanderen, nu in Diest

Print

‘Muziek zien en voelen’ - 45 jaar hits in Vlaanderen, nu in Diest

Op zaterdag 7 juli om 10 uur opent in het stadsmuseum De Hofstadt een nieuwe tentoonstelling

Een overzicht van de singles en lp's die in de periode 1954 - 1999 de muzikale smaak van de Vlaamse platenkoper hebben bepaald.

Muziek downloaden, gratis en legaal online beluisteren….

het kan allemaal. En toch.. heel wat groepen brengen hun nieuwe plaat ook uit op vinyl.

De Diestse melomaan Rob Collin, neemt je mee naar de jaren ’50,’60 tot ’80 met de hits van toen. Hij schreef het ‘Belgisch Hitboek’ dat voor het eerst verscheen in 1989.
Wat houdt de vinylliefhebbers in de ban? Het Diestse stadsmuseum ‘De Hofstadt’ toont een collectie vinylplaten met hitverhalen.
Eerste Engelse persingen tot hoezen van kunstenaars en beroemde artiesten. Wandel mee door een muziekgeschiedenis waar alles vinyl ademt: platen, pick-ups en luidsprekers en daartussen de jukebox.

‘Mijn allereerste singels kocht ik in Londen in de beginjaren ‘60’ zegt Rob Collin en sindsdien is hij niet meer gestopt.

Een bijzonder onderdeel van de tentoonstelling wordt een verrassende kennismaking met hits van Diestse artiesten zoals Liliane Saint-Pierre, The Scabs, Kathleen Vandenhoudt en… Sus Exelmans.

Luister je nog wel eens naar lp's? Van die oubollige dingen? ‘Ja natuurlijk’, zegt Rob. ‘Ik merk dat ze weer in opmars zijn. Elke hoes, elpee, single heeft wel een eigen verhaal en voert automatisch terug in de tijd. Velen hebben misschien die plaatjes weggedaan en hebben er nu spijt van.’

Kom zeker eens een kijkje nemen in het stadsmuseum, daar waar kunst en muziek hand in hand gaan.

Interessante informatie:

- Stadsmuseum De Hofstadt—Grote Markt 1—Diest
- Van 7 juli tot en met 15 september 2012
- Open van maandag tot zondag: van 10 tot 12.00 en van 13 tot 17.00 uur
- www.vsmad.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio