Oppositiepartij S&D heeft vragen bij dure 3-D film

Print
Oppositiepartij S&D heeft vragen bij dure 3-D film

Oppositiepartij S&D heeft vragen bij dure 3-D film

Het gemeentebestuur besliste om een 3D-visualisatie te laten maken over het Nieuw Administratief Centrum. Dit is een film in 3D waarin het verhaal en de visie achter het NAC wordt weergegeven. De film zal onder meer gebruikt worden wanneer groepen het NAC in de toekomst bezoeken.

Aan de hand van de visualisatie krijgen ze een beeld van het gebouw, zijn architectuur, zijn ecologische visie en de werking binnen het gebouw.De aanmaak van de film ligt in handen van de PHL.

28.000 euro
Oppositiepartij S&D is niet meteen te vinden voor deze dure aankoop. "Er wordt niet minder dan 28.000 euro uitgetrokken voor de aanmaak van deze 3D-film", aldus Jules D'Oultremont. "Een wel heel erg hoog bedrag als je ziet welke doelstellingen er achter deze video schuilgaan. Wij denken dat er in onze gemeente andere noden zijn dan zulke bedragen te spenderen aan follietjes als deze visualisatie. Er wordt dezer dagen nogal wat geld uitgegeven aan feestjes, openingen en dit soort van randfenomenen. Maar wat brengt het onze inwoners bij, dat vragen we ons af", besluit D'Oultremont.