Schoolomgevingen in Helchteren worden aangepakt

Print
Schoolomgevingen in Helchteren worden aangepakt

Schoolomgevingen in Helchteren worden aangepakt

Houthalen-Helchteren -

De komende maanden zullen verschillende schoolomgevingen in het centrum van Helchteren grondig worden aangepakt. Tal van werken staan op stapel om de omgevingen functioneler, veiliger en comfortabeler te maken.

Aan De Biekorf in de Maastrichterstraat zal de parking worden vernieuwd.

Hierbij wordt de parking ook gescheiden van de weg. Automobilisten zullen de parking kunnen oprijden vanuit de richting van de Kerkstraat. Uitrijden kan verderop ter hoogte van de Sint Luciastraat. Het nieuwe asfalt zal belijnd worden, waardoor er een 30-tal parkeervakken ontstaan. De hoofdingang van de school wordt benadrukt door de plaatsing van 4 plantvakken met bomen.

Ook aan kleuterschool Klim-Op (Muveld) worden werken uitgevoerd. De parking die er nu ligt en die deels verhard, deels onverhard is, krijgt eveneens een volledig nieuwe asfaltverharding. Hierbij worden een 20-tal parkeervakken voorzien.

Verder zullen de straten in de buurt van de schoolomgevingen ook rode fietssuggestiestroken krijgen. De bestaande verkeersingrepen op de kruispunten van de Sint Luciastraat en Muveld en de Maastrichterstraat en de Sint Luciastraat worden verwijderd. De verkeersmaatregel op het kruispunt van de Kerkstraat met de Maastrichterstraat blijft wel behouden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio