Vaandels trotseren regen en wind in Rooierheide

Print

Vaandels trotseren regen en wind in Rooierheide

Diepenbeek -

Het feest voor het honderdjarig bestaan van de parochiegemeenschap Rooierheide werd zondag beheerd door regen en wind. Paraplu´s en vaandels hadden het erg te verduren tijdens de optocht van de verenigingen rond het plein, de Koninklijke Harmonie de Stroobanders hielden het liever droog en zorgden op het terras van het OCR voor de muzikale omlijsting, waar enkel de lege stoelen in de regen konden mee genieten.

De barbecueliefhebbers lieten het niet aan hun hart komen en genoten samen met een heerlijk glaasje wijn van deze zomerse lekkernij.

Uit noodzaak werden de optredens van de leerlingen van de Vrije basisschool Rooierheide verplaatst naar het podium in het OCR , hiervoor diende in een ijl tempo de zaal te worden hervormd van eetzaal naar feestzaal.

Met 'De Tijd van Toen' als rode draad door de optredens van de kleuters en de leerlingen van het lager onderwijs lieten zij met hun muziek en dans toch het herfstweer even vergeten.

De dansgroep van Okra en Accordiola+ zorgden voor een mooie afsluiter van een feestdag die in het water viel . Directeur Freddy Goorts had aan het einde toch woorden van lof voor alle leerlingen en dankte de vele vrijwilligers die in deze moeilijke omstandigheden er toch het beste van hebben gemaakt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio