Sezoensrally 2013: lagere prijzen, wijziging parcours

Print

Sezoensrally 2013: lagere prijzen, wijziging parcours

Bocholt -

De 37ste editie wel of niet organiseren ? Dat was het voornaamste agendapunt tijdens de evaluatievergadering over de Sezoensrally van RT Moustache. Mede dankzij de talrijke steunbetuigingen en aanmoedigingen om verder te organiseren, onder andere ook van de gemeente Bocholt en de stad Bree, komt er een 37ste editie van de Sezoensrally in 2013.

Teams, rallyfans en sympathisanten kunnen het pinksterweekend van 17 en 18 mei alvast noteren in hun agenda !

Voorzitter Jeff Steensels: Tijdens de evaluatievergadering hebben we aan alle bestuursleden gevraagd hoe ze de toekomst van de Sezoensrally zagen. Vrij vlug kwamen we tot het besluit dat we in 2013 opnieuw zullen organiseren. Het is onvoorstelbaar hoeveel teams, collega-organisatoren, rallyfans en officiële instanties hun wens hiertoe kenbaar maakten. We hebben een zwarte editie achter de rug maar onze aanpak nà het ongeval is zonder twijfel de juiste geweest. Het bestuur wenst àlle teams en rallyfans nogmaals te danken voor de begripvolle en serene manier waarop ze het stopzetten van de 36ste editie aanvaardden. Ook dank aan de pers die het spijtig ongeval niet tot een mediacircus herleidde...

In functie van de 37ste editie en als dank voor de uiterst serene afloop van dit jaar wil RT Moustache naar volgend jaar toe iets ondernemen voor deelnemers en publiek. Iedere deelnemer die dit jaar aan de start stond, krijgt bij de volgende editie een korting op het inschrijfgeld. Als hetzelfde bedrag behouden blijft, denken we aan een korting van 150 euro voor de nationale deelnemers en een korting van 75 euro voor de Criterium-piloten. Omdat het publiek eveneens respectvol omging met het stopzetten van de wedstrijd, gaat de inkomprijs (voor iedereen) volgend jaar verlaagd worden met 5 euro (15 euro in plaats van 20 euro). Op die manier hopen we dat iedereen terug in Bocholt present zal zijn !

Alhoewel het nog veel te vroeg is om over het parcours 2013 te spreken, is het nu reeds duidelijk dat het kruispunt of de jump net voor de plaats van het ongeval hoogstwaarschijnlijk nooit meer hetzelfde gereden zal worden. Op dat gebied zijn er verschillende pistes voor de volgende edities: het voorzien van een extra chicane of het (volledig) anders intekenen van de KP Veldhoven. Hier zal de werkgroep parcours en de KP-verantwoordelijke zich mee bezig houden in functie van de volgende editie.

Daarnaast zal de club zich in de komende maanden volop toeleggen op de voorbereiding en organisatie van de laatste manche van het VAS Classic kampioenschap: de Moustache Classic die verreden zal worden op zaterdag 8 december 2012.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio