130 vlaggen verzameld voor nieuwe tentoonstelling in St.-Laurentiuskerk

Print

130 vlaggen verzameld voor nieuwe tentoonstelling in St.-Laurentiuskerk

Bocholt -

Na de geslaagde kerststallententoonstelling van afgelopen winter, stak het bestuur van de kerkfabriek van Bocholt in samenwerking met de geschied- en heemkundige kringen van Bocholt en Kaulille en fotoclub FODI De Kroon een nieuwe tentoonstelling in elkaar.

Als thema koos men voor vlaggen en wimpels uit ons rijke verenigingsleven. Ze verzamelden meer dan 130 vlaggen. Al deze vlaggen zijn op een feestelijke manier opgehangen in de St.-Laurentiuskerk.

Burgemeester Jos Claessens, plaatsvervangend burgemeester van Duits Bocholt Christel Feldhaar en de voorzitter van de kerkfabriek, Lei Ceyssens mochten de tentoonstelling symbolisch openen tijdens de receptie van zaterdag 23 juni.

In de toren is tevens een fototentoonstelling opgehangen van verdwenen vlaggen.
Van alle vlaggen zijn er foto's genomen. Die zullen verschijnen in een boek over de tentoonstelling dat zal verschijnen in september van dit jaar.

Je kan de tentoonstelling nog tot 13 september gaan bezichtigen in de St.-Laurentiuskerk van Bocholt: elke zaterdag en zondag tussen 14 en 17 uur. Op andere tijdstippen kan je de tentoonstelling alleen bezoeken onder begeleiding van een gids. Dat kost je 20 euro en moet aangevraagd worden via Toerisme Bocholt, 089/20.19.30.

Alle medewerkers werden door het gemeentebestuur in de bloemetjes gezet voor deze prachtige verwezenlijking.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio