"Jumelage tussen Bocholt (B) en Bocholt (D) is een diamanten huwelijk"

Print

Jumelage tussen Bocholt (B) en Bocholt (D) is een diamanten huwelijk

Bocholt -

"De jumelage tussen Bocholt (B) en Bocholt (D) is een diamanten huwelijk". Zo omschreef burgemeester Jos Claessens de vriendschapsbetrekkingen tussen de twee Bocholten tijdens zijn toespraak op de jumelagefeesten van zondag 24 juni in het Bocholter Brouwerijmuseum.

Sinds 1952 zijn de contacten tussen onze twee gelijknamige gemeenten er alleen maar op verbeterd. Tientallen verenigingen vinden hun weg naar gelijkaardige verenigingen in de partnerstad en onderhouden deze contacten op voortreffelijke wijze.

Naast de officiële delegatie onder leiding van plaatsvervangend burgemeester Christel Feldhaar, waren nog meer dan 150 muzikanten en dansers uit onze partnerstad afgezakt om hier samen een gezellig jumelagefeest te vieren. Wegens het slechte weer vonden de feestelijkheden plaats in het brouwerijmuseum.

Tijdens de viering vereerde burgemeester Claessens, plaatsvervangend burgemeester mevrouw Christel Feldhaar met de zilveren eremedaille van de gemeente Bocholt voor alle inspanningen die ze gedaan heeft in het kader van de jumelage tijdens haar functie als burgemeester van Duits Bocholt. Maar ook nu nog als plaatsvervangend burgemeester blijft ze zich met hart en ziel toeleggen op het doorbreken van grenzen en barrières tussen culturen. Een geëmotioneerde mevrouw Feldhaar zei nog dat ze dit vooral deed om de jeugd uit de diverse partnersteden meer met elkaar in contact te brengen. Internationale samenwerking kan slechts werken als ze gedragen wordt door de jongeren. Mevrouw Feldhaar is de eerste vrouw aan wie de eremedaille wordt toegekend.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio