thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Lili Grace brengt engelenmuziek

De twee zussen Nelle en Dienne spelen dit jaar ook op Genk on stage. Zaterdagavond werd Factor J² verwend door deze dames met hun tweestemmige songs, begeleid op piano en cello. De zusjes brengen rustige nummers die de nodige spanning opbouwen om over te gaan in een originele track.

StampMedia jongerenmedia-agentschap

Nelle is ondertussen 21 en koos op haar zevende voor het spelen bij een drumband. Dienne is acht jaar oud wanneer ze beslist ook voor de muziek te gaan. Zij kiest voor hobo, maar ook voor piano. De dames hebben dus al heel wat ervaring opgedaan. Ze blijven ook zich inzetten in nieuwe projecten en wedstrijden als Limbolink en Humo’s Rockrally dit jaar. Volgens Dienne gaat hun zusterliefde erg ver. “Sinds we muziek maken zijn wel fel naar elkaar toe gegroeid. We zeggen alles tegen elkaar, we hebben echt geen geheimen voor elkaar. Zelfs onze kleren wisselen we uit.”

Humo’s Rockrally 2012

De dames wisten zich te plaatsen in Humo’s Rockrally in maart 2012. Ze mochten het Limburgergevoel gaan vertegenwoordigen en dat hebben ze prachtig gedaan. De wedstrijd ging door in de AB in Brussel op zondag 25 maart. Winst ging naar de Compact Disk Dummies en de publieksprijs werd bemachtigd door Sleepers’ Reign uit Herentals. Dienne is enorm blij over deze deelname. “Het was heel tof. Ik heb veel mensen leren kennen, maar ik heb ook in de AB in Brussel kunnen spelen. Geweldig toch?”

Creatieve muziek

Ze brengen songs die bestaan uit repetitieve, minimalistische stukjes waarbij je even alles kan vergeten. Zelf omschrijven ze zich als ‘meisjes die popnummers met een scherp randje brengen’. Ook op Genk on stage was dit het geval. De jongste van het meisjesduo is dolenthousiast over haar optreden. “Het was zo leuk, ik had nooit verwacht dat de mensen zo blij werden van onze nummers.”

Toekomstplannen

Dienne vertelt dat de groep een rustige zomer tegemoet gaat. “We gaan maar enkele optredens doen zoals Feest in Brussel en enkele feestjes in Gent. We gaan ons focussen op de preproductie van ons album. Daarna kunnen we in het najaar meer van ons laten horen, met heel wat nieuwe nummers voor een allereerste album.”

Dromen om voor te gaan

De droom van het duo is om eens op Pukkelpop of Dour te staan. Maar volgens Dienne gaat er toch nog iets voor deze droom. “Ik zou de gelukkigste persoon op aarde zijn moesten Nelle en ik samen een tourbus hebben en onze muziek in heel de wereld kunnen brengen.”

EP gratis

Hun EP So Much More van 2010 is ondertussen allang uitverkocht, maar via de site van Lili Grace kun je hem gratis in je mailbox krijgen. Deze meiden moeten we in de gaten houden: www.liligracemusic.be.

© 2012 – StampMedia – Yentl Keuppens, foto’s: Ann-Katrien Van De Velde

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio