Authentiek vriendschapsboek kondigt “Amoureus” aan

Print

Authentiek vriendschapsboek kondigt “Amoureus” aan

Lommel -

In de stedelijke bibliotheek kan iedereen vanaf vandaag de 16 authentieke vriendschapsboeken, die de kinderen en leerkrachten van de Lommelse basisscholen dit schooljaar met veel liefde in elkaar knutselden in het kader van Amoureus, bewonderen.

“In deze boeken worden de verhalen van verschillende mensen en vooral ook kinderen gebundeld”, zegt Anneke Kubben van vzw Pompidoe, bezielster van het initiatief.

“Verhalen die iets vertellen over liefde en vriendschap. Verhalen, in allerlei vormen. Want iedereen is uniek en ieder vertelt graag anders. Een geschreven verhaal, een gedicht of cartoon, een tekening, een foto, een veelzeggend krantenknipsel, een collage, een knipsel of plaksel, een gedroogde bloem, een simpel woord...”

Amoureus, het feest van liefde en vriendschap, is een (nieuw) tiendaags festival dat op 27 juni van start gaat en loopt tot en met 8 juli. Tijdens Amoureus wordt het verhaal verteld van twee geliefden. Zij hebben elkaar heel lief. Hij, overgelukkig, overtuigd dat zij samen een fijne toekomst tegemoet gaan. Zij ook, zij ziet haar geliefde doodgraag, maar diep bezorgd is ze, omdat ze, meer dan wie ook, de wereld in verandering ziet. Zal haar ontgoocheling over de wereld haar ook doen twijfelen aan de liefde?

Tijdens Amoureus trekt een 4 meter hoge houten reus rond door Lommel om zijn geliefde te zoeken. Onderweg komt hij terecht op verschillende evenementen waar hij ziet dat de wereld toch wel heel mooi en liefdevol kan zijn. Op 8 juli, tijdens het slotspektakel, vinden de Amoureus en zijn geliefde elkaar op een bijzonder manier terug…

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio