Organisatoren van straat- en wijkfeesten naar Manifesta9

Print

Organisatoren van straat- en wijkfeesten naar Manifesta9

Genk -

Op uitnodiging van de stad Genk zijn een 500-tal organisatoren van straat- en wijkfeesten naar Manifesta9 gekomen.

Luc Dullers dankte iedereen en legde het nut uit van straat- en wijkfeesten. Burgemeester Wim Dries benadrukte dat de investering in gebouwen als achtergrond moet dienen voor het nut van de mensen.

An Verheyden, coördinator van manifesta9, legde uit dat het een eer is om zo'n groot internationale evenement hier te krijgen. Limburg met de goede ligging in Europa, het mijnverleden, de mix aan culturen, de verschillende talen,... dit alles heeft ertoe geleid dat het dossier aanvaard is en de Europese biënnale voor de hedendaagse kunst is zo naar Genk en het mijngebouw van André Dumont gekomen.

De tentoonstelling is in 3 verdiepingen uitgestald, de hedendaagse internationale kunst het steenkooltijdperk en het mijnerfgoed.
De hapjes en de drank werden aangeboden door Stad Genk in samenwerking met Bethanië voor de bereiding en Wereldwinkel (Oxfam Fairtrade shop) voor de levering van de producten. De tafels waren versierd door de Labo Designers.
Er zijn nog meer dan 100 parallel events verspreid over 3 landen tentoongesteld.

De wandeling verbaasde de mensen. Ze bleven staan bij de kunstwerken, kregen een speciaal gevoel bij het bekijken.

Aanwezig waren groepen zoals Buurtwerk-Waterschei, ook stratengroepen zoals de Rozenstraat, Dennenstraat, Cockerillplein en Louis Chainayestraat waar de jongste organisator Kautyar (9) voor het 3de jaar op rij een straatfeest organiseert.

Manifesta9 is te bezoeken tot 30 september en voor de inwoners van Genk is dit aan gereduceerde toegangsprijzen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio