Seniorenvrijwilligers genieten van dagje Maastricht

Print

Seniorenvrijwilligers genieten van dagje Maastricht

Bilzen -

Helpende handen, denkende doeners, leden van de seniorenadviesraad, leden van het bezoekersteam voor alleenstaande 80-plussers. Ze zijn met 71 in totaal. 71 vrijwilligers die zich op één of andere manier inzetten voor de seniorendienst en dus voor alle 55-plussers van Bilzen.


Vele vrijwilligers zetten zich bijna dagelijks in: het seniorenhuis openhouden, de zaal voor de dansnamiddag klaarzetten, een seniorennieuwsbrief schrijven, op onderzoek uitgaan om tot advies te komen, vergaderen en debatteren, alleenstaande 80-plussers bezoeken,... Het is soms hard werken. Alle vrijwilligers doen het wel zeer graag. Ze krijgen heel veel voldoening omdat ze andere senioren blij maken, ze doen het graag, ze leren nieuwe mensen kennen en er ontstaan zelfs nieuwe vriendschappen.

Om de vrijwilligers te bedanken voor hun gedreven en belangeloze inzet, organiseerde de seniorendienst een uitstap naar Maastricht. De zonnige dag begon met een gezond ontbijt aan de Maas. Daarna ontdekte het gezelschap de schatkamer Sint-Servaas en werd ze rongeleid door het centrum van Maastricht. Na de stevige lunch stapten de vrijwilligers op de boot om een rondvaart te maken op de Maas.
De geslaagde uitstap gaf de vrijwilligers de kans om elkaar beter of op een andere manier te leren kennen. Een activiteit die voor herhaling vatbaar is.

Wil je zelf ook aan de slag als vrijwilliger? Neem dan contact op met de seniorendienst: 089 519 235 - welzijn@bilzen.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio