Derde leerjaar basisschool Domino wint Ben de Bever-wedstrijd

Print
Derde leerjaar basisschool Domino wint Ben de Bever-wedstrijd

Derde leerjaar basisschool Domino wint Ben de Bever-wedstrijd

Lummen -

Hoog bezoek afgelopen vrijdag in de basisschool Domino in Meldert. Twee professoren, Stupidos en Luminos, kwamen langs in het derde leerjaar om samen met de kinderen tandpasta te maken. De klas nam deel aan het Ben de Bever-project van de Christelijke Mutualiteit.

De leerlingen werkten aan projecten rond tandzorg en organiseerden een receptie met ‘gezonde tanden’-snoepjes. Als beloning kregen ze van CM Limburg de workshop ‘tandpasta maken’ aangeboden.

Zelf tandpasta maken

In een interactieve workshop met de nodige fratsen en grollen leerden de 2 professoren de kinderen onder het toeziend oog van juf Yolande tandpasta maken. Eerst probeerde professor Stupidos een oud recept uit. Zijn poging mislukte jammerlijk… Gelukkig snelde professor Luminos te hulp! Hij bouwde een heus chemielab op in de klas en slaagde er met de hulp van de leerlingen in om echte tandpasta te maken. Aan het einde van de voormiddag kreeg elke leerling een tube zelfgemaakte tandpasta.

Over Ben de Bever

Het educatief gezondheidsproject ‘Ben de Bever, Laat je tanden zien’ van CM wil kinderen op school en thuis aanmoedigen om hun tanden goed te verzorgen. Met Ben de Bever als spilfiguur worden de leerlingen gestimuleerd om op een speelse manier werk te maken van een goede tandhygiëne. Het project bestaat uit een didactisch pakket voor scholen (goedgekeurd door de Vlaamse Werkgroep voor Gezonde Tanden), de interactieve website www.bendebever.be en leuke extra’s als stimulans voor de kinderen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio