Kleuterschool ‘De Kleurdoos’ op bezoek in Regina Mundi voor het kleuterfeest van 4Verzorging-Voeding

Print

Kleuterschool ‘De Kleurdoos’ op bezoek in Regina Mundi voor het kleuterfeest van 4Verzorging-Voeding

Genk -

Na twee weken van voorbereidingen was het donderdag 14 juni dan eindelijk zover voor de leerlingen van 4VV. De kleuters van het vliegtuigklasje van juffrouw Greet uit De Kleurdoos in Zonhoven kwamen op bezoek in Regina Mundi in Genk voor het kleuterfeest van 4VV.

Zowel de kleuters als de leerlingen van 4VV hadden er al een tijdje naar uitgekeken en allen hadden ze ’s morgens een gezonde “spanning”.

De kleuters vertrokken om half tien met de “grote gele bus“ richting Genk. Op RM aangekomen wachten de leerkrachten en de leerlingen van 4VV hen al op.
Eerst werden ze in drie groepen ingedeeld aan de hand van een klein uitdeelpresentje. Daarna mochten ze een “juffrouw” (leerling van 4VV) volgen naar hun feestje. Zo mochten ze eerst gaan zitten aan een mooie feesttafel en kregen ze een hapje en drankje. Eerst waren de kleuters wat onwennig, maar al snel ontstond er een goede band tussen de kleuters en tieners. Na het eten gingen ze aan de hand van hoekenwerk allerlei activiteiten doen. Zo was er een danshoek waar groot en klein de kabouterdans dansten. Een grimeerhoek waar ze werden omgetoverd tot een prinses, prins, piraat, Mega Mindy, Mega Toby,…. Een kleurhoek waar ze mooie tekeningen maakten, een speelhoek met allerlei spelletjes, een versjeshoek waar ze een leuk versje leerden….

Veel te snel was het tijd om afscheid te nemen. De kleuters kregen nog een snoepijsje en een masker mee. Dan gingen ze allen naar de grote speelplaats waar er nog een groepsfoto genomen werd. Tieners en kleuters, samen zo een 60-tal… Je zag zowel bij de grote als de kleine kindjes dat het een leuke voormiddag was geweest waar ze allen nog lang over konden navertellen.
De leerlingen hebben zo al een goede kennismaking gehad met de kleuters, eerder op het schooljaar hebben ze ook al activiteiten met de bejaarden gedaan. Zo hebben ze al een idee wat hun volgend schooljaar tijdens de stages te wachten staat en wat ze later als beroep willen uitoefenen.

Leerlingen en leraren 4 Verzorging-Voeding, Regina Mundi


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio