Vind de schat van Vlieg!

Print
Vind de schat van Vlieg!

Vind de schat van Vlieg!

Tessenderlo -

Wie vindt deze zomer een fonkelende schat van Vlieg in Tessenderlo? Vlieg, het familielabel van CultuurNet Vlaanderen werkt voor deze derde editie van de Schatten van Vlieg samen met het Diamantmuseum Provincie Antwerpen. Heeft Vlieg daadwerkelijk diamanten verstopt?

De hele zomer lang (van 30 juni tot en met 2 september) kunnen jonge families op een culturele ontdekkingstocht. Vorig jaar zochten maar liefst 30.000 kinderen over heel Vlaanderen naar een schatkist.

Ga op zoek aan het zwembad, tussen de boeken in de bib, in verborgen hoekjes van speeltuin ’t Kraanhof, achter gitaren en drumstellen in The Box, bij de burgemeester in het gemeentehuis of tussen de vogels in het Bosmuseum en maak kennis met het rijke vrijetijdsaanbod van Tessenderlo. Plan vanaf 25 juni je schattenjacht op www.UitmetVlieg.be. Aan alle deelnemende locaties in Tessenderlo zal je ook een ‘Looise Tipgids voor schattenjagers’ vinden. Je vindt er alle tips en locaties nog eens op een rijtje.

Schattenjagers veroveren een culturele buit als ze de zoektocht tot een goed einde brengen. Met een vergrootglas kunnen ontdekkingsreizigers bovendien hun unieke code ontcijferen. Door deze code in te voeren op UiTmetVlieg.be komen ze in aanmerking voor de wekelijkse verloting van culturele vrijkaarten. Wie gaat er aan de haal met de hoofdprijs? Vlieg trakteert de winnaar op een jaar lang gratis cultuurplezier met het hele gezin! Briljante schattenjagers maken verder nog kans op steps, een kinderfiets en vele andere prijzen.

Waarom een zomeractievlieg?

Door jonge families te laten speuren op een festival, achter de coulissen van een cultuurcentrum, tussen de boeken in de bib, of in de gangen van een museum, laat Vlieg ze kennis maken met het rijke cultuur- en vrijetijdsaanbod in hun buurt. De EU-SILC enquête van de FOD Economie toont aan dat 18,9% van de Vlaamse kinderen in een huishouden leeft dat zich geen week vakantie kan permitteren. Daarnaast blijkt uit alle onderzoek dat cultuurparticipatie een verhaal is van "jong geleerd, oud gedaan". Daarom zet Vlieg alle kinderen, die hun zomer in Vlaanderen doorbrengen, aan om te zoeken naar de verborgen schatten en zo te proeven van cultuur. Ouders kunnen ondertussen ondermeer genieten van een tentoonstelling, een goed boek of een fijne dag uit.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio