Marc Meyers vierde jaar op rij blokkoning.

Print

Marc Meyers vierde jaar op rij blokkoning.

Bilzen -

Op zaterdag 16 juni hield de schutterij van Kleine Spouwen haar jaarlijks koningsschieten. Een 8-tal vrouwen streden voor de titel van klepkoningin en een 10-tal mannen wilden de eer van klepkoning.

De weergoden waren de schutters niet goed gezind.

De vele windvlagen en regenbuien vergden van de schutters een uiterste concentratie. In de 9de ronde, op een klep van 16mm viel bij de vrouwen de beslissing. Miranda Van Tulden kroonde zich voor het tweede jaar op rij tot koningin. De strijd bij de mannen ging nog even door. Na 13 ronden waren er nog 3 schutters overgebleven. Zij gingen nu de strijd aan op een klep van 12mm. Al in de eerste ronde werd het lot beslist en mocht Henri Baeten zich de titel van koning toe-eigenen.
Naast de wedstrijd op de klep werd er ook nog op een houten vogel geschoten. Hier namen een 30-tal schutters aan deel. Schot per schot werd de vogel aan flarden geschoten. Toen Marc Meyers zijn schot loste wankelde de vogel maar wilde nog niet helemaal vallen. Net toen de volgende schutter zijn geweer aanlegde bedacht de vogel zich en viel toch naar beneden. Hierdoor ging de titel van blokkoning op de valreep toch nog naar Marc. Hij presteerde het om voor het vierde jaar op rij de vogel af te schieten. Wie doet hem dat na!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio