Beeldige kinderen in het Burgemeesterpark

Print

Beeldige kinderen in het Burgemeesterpark

Lommel -

Aan Beeldig Lommel nemen elk jaar kinderen deel die zich mogen tonen in het burgemeesterpark. Dit jaar namen Joyce en Iris, twee zussen van twaalf jaar, voor de eerste keer deel.

Hoe komen jullie erbij om je in te schrijven voor Beeldig Lommel?


"We komen elk jaar kijken naar de beelden van Beeldig Lommel. We wilden dit ook graag een keer proberen. Bij de grabbelpas van de paasvakantie kon je een workshop doen rond ‘Levende standbeelden’. We hebben ons ingeschreven en zo zijn we er mee begonnen."

Wat beelden jullie uit?
"Wij beelden 2 kunstschaatssters uit. Kunstschaatsen is onze grootste hobby. Daarom vonden we het wel leuk om daar iets rond te doen."

Was het fijn om te doen?
"Ja, heel fijn ! Zaterdag was het weer een beetje minder maar zondag was de zon er en voelde het echt geweldig. We vonden het zo fijn dat we het volgend jaar weer opnieuw willen doen. Soms is het wat moeilijker om in een bepaalde pose te blijven staan. Maar dat went snel."

Ook Marieke ,12 jaar, stond als een prachtig beeld van Pipi Langkous in het Burgemeester Park.

Heb je al vaak deelgenomen?
"Dit was mijn derde keer. Elk jaar beeld ik iets anders uit."

Hoe komt dat je dit bent gaan doen?
"Drie jaar geleden heb ik bij de grabbelpas een workshop gedaan rond ‘levende standbeelden’ en zo ben ik er toen aan begonnen."

Was het fijn?
"Ja, enorm fijn ! Ik vind het echt plezant om te doen."

Wat is het moeilijkste?
"Soms is het moeilijk als de mensen je aan het lachen proberen te brengen. Het is voor ons fijner als ze gewoon kijken maar niet als ze gek gaan doen. Maar meestal kan ik wel serieus blijven."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio