Kinderen De Klimop leren zaaien en planten

Print

Kinderen De Klimop leren zaaien en planten

Ham -

Al de leerlingen van onze school, zowel de kleuters als het lagere, werkten rond het project 'De plantenwereld'. Alle lessen stonden in teken van dit project.
Er werd gezaaid en geplant dat het een lieve lust was en dagelijks volgden de leerlingen de groei van de zaadjes en plantjes.Bij de kleuters werd er al snel met potgrond gewerkt en mocht iedereen zelf zaadjes, bollen of knollen in de grond steken.
Ze merkten op dat niet alle planten even snel groeiden en dat dit verschillende oorzaken had. Licht, water, potgrond. En om echt veel bloemen en planten te zien zijn ze op verkenning getrokken naar “’t Serreke”.
De grootste afsluiter voor hun was wel dat ze hun eigen mama mochten blij maken met een zelf gezaaid bloemetje.

Maar ook de klassen in het lager zijn omgetoverd tot kleine serres. In het 1ste en 2de leerjaar zijn de tomaten-, aardbeien- en courgetteplant volop aan het groeien en is er een kruidentuintje waarvan de kinderen reeds mochten proeven. Ze verzorgen dagelijks hun bloemenperk en leren over verschillende lentebloemen. Ze zijn omgetoverd tot echte tuinmannen en tuinvrouwen. Ook de kinderen van het 3de leerjaar hebben bloemen, groenten en kruiden gezaaid en geplant die ze elke dag met veel geduld verzorgen. Zij hebben zelfs geëxperimenteerd met het planten van verschillende groenten zonder deze aarde, water, licht en warmte te geven.
In het 4de leerjaar groeide de sla supersnel en maakten de leerlingen reeds heerlijke slasoep.
Sommige klassen gingen op zoek naar de fauna en flora in de berm.
Het 5de en het 6de leerjaar bracht een bezoek aan het natuurgebied ‘Demerbroeken’ dat grenst aan de achtertuin van het geboortehuis van Ernest Claes. Directeur Beken van de middenschool van Campus Russelberg was een voortreffelijke gids en leerden de leerlingen heel wat planten en dieren kennen. Het was een zeer leerrijke uitstap.

Als echte afsluiter gaat het 3de, 4de , 5de en 6de leerjaar op zeeklassen in Nieuwpoort. Ook aan zee gaan de kinderen op zoek naar typische planten en vogels van de streek.
Het was een zeer geslaagd project.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio