Lanakenaar redt 78-jarige man van verdrinkingsdood tijdens vakantie in Turkije

Print

Lanakenaar redt 78-jarige man van verdrinkingsdood tijdens vakantie in Turkije

Lanaken -

Naar de luchthaven van Zaventem rijden in de nacht, om je zoon en vriendin op te halen van een vakantie is geen bijzonderheid. Maar als je daar een foto kunt maken van een 78-jarige uit Gent, die mede door de inzet van uw zoon nog lopend de vlieghaven kan verlaten is dat wel wat anders.

De 78-jarige Lucien Van Hoecke uit Gent was samen met zijn echtgenote, dochter en schoonzoon op vakantie in Bodrum en logeerde in hetzelfde hotel als Casper Roberts en zijn vriendin Jessica.
Terwijl Casper, op zijn tweede vakantiedag, op het strand lag te zonnen hoorde hij hulpkreten. Hij is toen opgesprongen en de zee in gerend, op aanwijzing van enkele mensen zag hij dat zich een persoon in nood in het water bevond. Samen met een Nederlandse vakantieganger werd de persoon op een steiger geduwd, waarna beiden begonnen zijn met de reanimatie, met het gelukkige gevolg dat de man samen met hen, na negen dagen ziekenhuis, met het vliegtuig richting België kon terugkeren.

“25 Minuten heeft het geduurd eer er een ambulance ter plaatse was en de man afgevoerd kon worden, dat is een eeuwigheid als je denkt dat de man uit je handen kan glippen. Twee dagen werd de man in een coma gehouden en hij moest op de intensieve afdeling verblijven.”

Deze eerste reis naar Turkije was een geschenk van zijn dochter Sabine aan haar moeder Rose Marie voor haar 80ste verjaardag.
Intussen is de familie terug in Gent en staat de man onder doktersbehandeling.
“Ik had niet meteen in het diepe moeten springen”, zegt Lucien maandagmiddag aan de telefoon. “Ik had langzaam de zee in moeten lopen. Door de koude werd ik bevangen. Ik heb maar een half minuutje van wat gebeurde in mijn gedachten, ik draaide weg en ging onder. Toen ik bijkwam, lag ik in het ziekenhuis”.
Bij het afscheid in de aankomsthal verontschuldigde Lucien zich bij Casper voor wat er gebeurd is.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio