Leerlingen Opwermerke en Nederwijsje beleven boerderijklassen

Print

Leerlingen Opwermerke en Nederwijsje beleven boerderijklassen

Hoeselt -

Vorige week zijn de leerlingen van het Opwermerke en het Nederwijsje samen op boerderijklassen gegaan in Gijzenzele (Gent). Voor basisschool het Opwermerke is dit al een jarenlange traditie. Voor de juffen en kinderen van het Nederwijsje was het de eerste keer dat de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar deze fantastische 3-daagse mochten beleven.


Woensdagmorgen was het voor ouders en kinderen verzamelen geblazen aan het station van Bilzen. De kinderen stapten blijgemutst op de trein terwijl heel wat ouders met de krop in de keel hun kinderen in de veilige handen gaven van Juf Kris, Lidy, Alda, Lief en meester Guido.
Nadat de kinderen door boerin Hilde gebrieft werden over de regels van de vierhoekhoeve voelden ze er zich dadelijk thuis. Drie dagen lang maakten de kinderen kennis met het plattelands- en boerenleven van tegenwoordig. Meester Guido vertelt: de kinderen zijn de ganse dag in de weer met boerderijtaken als voeren, melken, eieren rapen, werken in de stal, enz. In de voor- en de namiddag zijn er lessen rond melkverwerking, brood maken, wolverwerking. Hoogtepunt was zonder meer de rit met de boeren-bolderkar achter de tractor van boer Etienne door de velden van Gijzenzele, Landskouter en Oosterzele.
Voor de kinderen was dit een onvergetelijke ervaring waarbij ook heel wat sociale vaardigheden aangesproken werden. Vrijdagmiddag kwamen heel wat ouders hun oogappels afhalen in de vierhoekhoeve. De kinderen geraakten niet uitverteld over hun ervaringen.
De leerkrachten plannen nieuwe boerderijklassen binnen 2 jaar.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio