ACW Tessenderlo verkiest "Duvelskot" tot mooiste plekje van Tessenderlo

Print

ACW Tessenderlo verkiest Duvelskot tot mooiste plekje van Tessenderlo

Tessenderlo -

Meer dan 300 Looienaars hebben deelgenomen aan de wedstrijd "het mooiste plekje" van ACW Tessenderlo. Daarbij streden o.a. De oude molen, de visvijver, de zandberg, de Rodenberg om de titel van "mooiste plekje". Uiteindelijk kwam er een nipte overwinning voor het Duvelskot uit de bus.

Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk de Rodenberg en de oude windmolen op de Berg.
Het Duvelskot is gelegen aan de Wetsberg bij de oude weg van Schoot naar Vorst. Er is een merkwaardige holle weg met in de wanden grote blokken ijzerzandsteen.
In de middeleeuwen diende dit als bouwmateriaal voor het poorthuis van de abdij van Averbode, het koor van de Sint-Martinuskerk en de tiendenschuur.
In de loop der tijden werden bijgelovige verhalen aan de plaats toegeschreven: op de Wetsberg zouden de Franken de wet hebben afgekondigd; in de middeleeuwen zou er een dwergvolk (de‘Hussen’) gewoond hebben en zelfs de duivel zelf... Vandaar de plaatsnaam!
Het Duvelskot is een levende holle weg. Hij is nog niet geasfalteerd en wordt nog vaak gebruikt. Het is er wel vaak modderig maar dat zorgt ervoor dat de holle weg nog verder uitdiept.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio