Ziekenzorg Tuilt bezoekt De Wroeter

Print
Ziekenzorg Tuilt bezoekt De Wroeter

Ziekenzorg Tuilt bezoekt De Wroeter

Hasselt -

Donderdag 14 juni 2012, als er al weergoden bestaan, zijn ze vandaag de Tuiltenaren zeer goed gezind, prachtig weer!

Er zijn 64 inschrijvingen, waardoor de bus propvol zit en verschillende kernleden met eigen vervoer naar Kortessem gaan. De bus vertrekt op de parking van restaurant De Draekerwinning Zolderse kiezel te Tuilt om 13.

15 uur. Aankomst bij De Wroeter Kortessem omstreeks 13.40 uur.

In Kortessem wordt de groep in twee verdeeld en gaat de eerste groep genieten van een lekker stuk aardbeientaart, door de mensen van het dagcentrum gebakken, de tweede groep begint aan het geleide bezoek. Samen met een tas koffie krijgen alle deelnemers uitleg van Lieve Vandenreyt, verantwoordelijke productie en verkoop van het dagcentrum, over het ontstaan, doel en de vooruitzichten van het dagcentrum. Het overgrote deel van de personen die hier werken, zijn mensen met een verstandelijke of sociale beperking, andere medewerkers zijn vrijwilligers.

Bij de Wroeter wordt niet gekeken naar wat een licht gehandicapte niet meer kan maar wel wat hij of zij nog wel kan, het werk dat ze verrichten wordt hierop aangepast, ze werken aan hun eigen tempo en mogelijkheden. Er blijkt een grote vraag te zijn van mensen die ook willen komen werken in het dagcentrum maar diegenen die er zijn, gaan gewoon nooit weg omdat ze er graag werken. Daardoor is er weinig verloop van werknemers.

Er is ook een bezoekje aan een ander aspect van het arbeidscentrum, Hartenboer, een groentenproject met onlinewinkel waar bioproducten worden verkocht van Limburgse boerderijen met biolabel. Wie online bestelt, kan zijn producten op de afgesproken dag gaan afhalen, op een vast afhaalpunt in zijn/haar buurt.

Dan nodigt onze vaste begeleider voor vandaag, Johnny, één van de medewerkers van het dagcentrum, ons uit voor de rondleiding doorheen het volledige complex. Het overgrote gedeelte van de boerderij wordt ingenomen door de bakkerij. We eindigen deze rondleiding in de winkel waar alle producten die het dagcentrum produceert, verkocht worden. Alle producten die aangeboden worden hebben een “BIO” kwaliteitslabel.

Om 16.45 komen al de deelnemers terug aan in Tuilt, waar ze in restaurant De Draekerwinning genieten van een uiterst verfijnde maaltijd. Einde van deze mooie dag.

De voorzitster dankt de talrijk opgekomen mensen, ook onze chauffeur van vandaag, Peter, die vriendelijk en zorgzaam, de ganse dag heeft meegeholpen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio