Opendeur in Academie voor Plastische Kunsten

Print
Opendeur in  Academie voor Plastische Kunsten

Opendeur in Academie voor Plastische Kunsten

Genk -

Vandaag staan de deuren van de Genkse Academie voor Plastische Kunsten wijd open van 13u tot 17u. In verschillende lokalen zijn studenten ook bezig met hun creatieve specialiteiten.

De Academie is gelegen op de Zorgcampus op de Weg naar As. Meer dan 1200 studenten van kinderen, jongeren tot 18 jaar en volwassenen kunnen er zich bekwamen in een tiental disciplines.

Zo zijn er voor kinderen van 6 tot 11 jaar cursussen Algemeen beeldende vorming en Filmanimatie (vanaf 8 jaar). Voor jongeren van 12 tot 18 jaar, Beeldende vorming (12 tot 17 jaar), Digitale beeldende vorming (14 tot 17 jaar), Oriëntatie beeldende kunst (16 tot 17 jaar) en Architecturale vorming (12 tot 17 jaar). Voor volwassenen is er Architecturale vorming en computertekenen AutoCAD, beeldhouwkunst, keramiek, schilderkunst, tekenkunst, vrije grafiek, toegepaste grafiek, textiele kunst en kunstambacht boekkunst/boekbinden.

De laatstejaars stellen hun werken ten toon in het oud klooster Regina Mundi van 14u tot 18u en dat tot 24 juni.

In het kader van 'Kunst in het Park' is er ook in het Molenvijverpark een tentoonstelling van werken van studenten van de Academie.

De lessen hervatten op 1 september. Voor meer info: www.academiegenk.be. Wil je een kijkje nemen van de opendeur, kijk dan op www.genktv.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio