Magisch Mythisch Maasmechelen, een bijzonder verhalenboek

Print
Magisch Mythisch Maasmechelen, een bijzonder verhalenboek

Magisch Mythisch Maasmechelen, een bijzonder verhalenboek

Maasmechelen -

Magisch Mythisch Maasmechelen is de titel van een splinternieuw boek dat Tuinwijk2020 eind juni uitgeeft en waarvoor je tot 28 juni kan voor intekenen. In een veertigtal interessante verhalen wordt verteld over alle Maasmechelse dorpen in vroeger jaren.

Van Uikhoven tot Meeswijk, van de Maas tot op de hei heeft ‘vroeger’ dikwijls een curieus kantje. Voor de samenstellers Erik Kortleven en Ludo Coenen, die eerder al eens hebben gepubliceerd over het plaatselijke verleden, is dat curieuze, dat soms magische en mythische, de invalshoek om de geschiedenis van de Maasmechelse dorpen anders te verpakken.

Daarom vlotte teksten en boeiende verhalen met niet alleen foto’s, maar vooral prachtige illustraties. Daarvoor tekent Benjamin Miermans, een jonge en beloftevolle illustrator-vormgever die de gelegenheid krijgt sterk te debuteren. Zo wordt Magisch Mythisch Maasmechelen een lees- én een kijkboek van 120 pagina’s in een groter en exclusief formaat van 30 bij 30 centimeter.

De moord in het Kraaienbos… Mang van de Jud… de Moerjiéte… De Windelsteen… De Geuzenpenning… Vikings in Kotem… Het is een wat lukrake greep uit de inhoudstafel. "De titels maken nieuwsgierig. Met het verhaal erachter willen wij de lezer, de kijker op een toegankelijke manier laten proeven van vroeger", vertellen Erik en Ludo over hun opzet. "We babbelden met veel mensen en grasduinden in duizenden pagina’s dorpsverleden die medewerkers van de geschiedkundige kringen en historici schreven. Want elk stukje dat we uitwerkten, moet historisch juist zijn. Soms is een voorval wat breder gekend, soms is het niet meer geweten. Soms hangen we de geschiedenis op aan een boeiend verhaal. Soms is er een kleurrijk verhaal dat op zichzelf staat, la petite histoire. Het is de onderhoudende, laagdrempelige stijl waarmee we de geschiedenis brengen, die het boek uniek maakt."

Magisch Mythisch Maasmechelen wordt uitgegeven met steun van de erfgoedcel Mijn-Erfgoed en de opbrengst gaat naar ‘De Mijnwerkersvrouw’, een prestigieus monument van Sofie Muller dat Tuinwijk2020 later dit of begin volgend jaar laat plaatsen aan de vroegere mijn. Daarom organiseert Tuinwijk2020 de verkoop van Magisch Mythisch Maasmechelen.

Het boek telt 120 pagina’s en meet 30 bij 30 cm. In voorverkoop kost het boek tot en met 28 juni 24,95 euro (in geval van verzending: plus 10 euro). Na 28 juni kost het boek 29,95 euro. Bestellen kan bij Tuinwijk2020, Guillaume Lambertlaan 17, 3630 Maasmechelen met de vermelding: ‘boek MMM’ + uw mailadres. Per mail verneemt u binnenkort meer over de boekvoorstelling einde juni, want dan is het boek klaar.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio