thumbnail: null
thumbnail: null

Verrassingsuitstap voor de fitbaldames van GG

In tegenstelling tot het wekelijks uurtje sport en fun op woensdagavond, mochten de fitbaldames van turnvereniging GG zich voor de 6de maal verwachten aan een verrassingsuitstap. Ieder jaar zoeken de turnjuffen een leuke invulling. Enkel verzamelplaats en vestimentaire voorwaarden zijn gekend.

Diane Deneyer

Het Kamp van Beverlo en Leopoldsburg, met hun rijk militair verleden maar ook de mijnsite van Beringen en hun multiculturele aanbod, kwamen in het verleden reeds meer dan uitvoerig aan bod.

Traditiegetrouw verzamelden wij aan het oorlogsmomument op het 'rode plein' voor het gemeentehuis in Leopoldsburg. Onze sportieve dames waren die avond echter iets minder sportief. Met het heffen van het glas en het verplaatsen naar de wagens werden hun activiteiten beperkt. Wij begaven ons richting 'Barmhartige Stede', Geel.. met een kleine knipoog: je komt er, en je blijft er!

Onze eerste halte werd de broodjeszaak 'Pain-Deco' in een schitterend Art-Deco pand uit 1898, een ontwerp en gebouwd in opdracht van architect Leurs. De enthousiaste eigenaar Jo vertelde met terechte trots de geschiedenis en de voor die tijd artistieke vernieuwing van dit huis. En hoe hij dit unieke project van de sloophamer heeft gered. De rotsformaties in de veranda zijn uniek, evenals de mozaïekvloer van marmer uit Carrara, de schouwen in de woonruimte.. kortom, een Gaudi in Geel! Na het verorberen van een heerlijk broodje en het klinken op onze vriendschap begaven wij ons richting 'Ten Aard' aan het prachtige natuurgebied 'de Zegge'. En dit naar een perfect onderhouden hoeve, waar de privécollectie van bakker, maar voornamelijk bezieler Willy ons stond op te wachten. Een summiere opsomming van bakattributen uit dit bakkerijmuseum zou zijn collectie oneer aandoen. Wij lieten ons iig onderdompelen in dit boeiend verhaal. Op deze site bevindt zich tevens de 'Molen van het Veld'! In het verleden van Elsum naar hier verhuisd, naar verluidt een huzarenstuk. Gezien alle ingrediënten aanwezig waren zijn verdere tekst en uitleg overbodig: wij sloten de avond af met Geelse hartjes, Zeuntbrood en vooral een overheerlijk 'Zeuntbier'!

Wij kwamen er, wij bleven NIET.. maar keren ooit terug!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio