thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Oude elektriciteitscabine transformeert in graffititoren

Vanaf zaterdag 9 juni gaan graffitiartiesten aan de slag in Bilzen. Het stadsbestuur zet immers een uitgebreid project op rond Jazz Bilzen. Het is de bedoeling om Bilzen als muziekstad in de kijker te zetten door een hedendaagse invulling te geven aan het erfgoed dat verbonden is aan Jazz Bilzen.

jeugddienst Bilzen

Het eerste concrete initiatief is de graffititoren. De elektriciteitscabine op het Jazz Bilzenplein, ook gekend als de 'Interelectratoren', wordt omgetoverd tot een graffititoren en helemaal beschilderd met tekeningen die verwijzen naar Jazz Bilzen. Het initiatief is een samenwerking tussen studiebureau Madoc, de jeugddienst en de dienst cultuur en enkele lokale graffitiwriters.

De MOSK-crew, een mix van lokale graffitiartiesten en enkele Belgische toppers, neemt de artistieke invulling en uitvoering voor zijn rekening. Bilzenaar Wouter Loix ziet dit als de ideale kans om graffiti in Bilzen op een positieve manier in de schijnwerpers te plaatsen en de erkenning te geven die ze soms niet krijgt. De artiesten zullen vermoedelijk twee weekends werk hebben. De officiële onthulling vindt plaats op zondag 17 juni.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio