Feestelijke opening van nieuw schoolgebouw De Bladwijzer Waterschei

Print

Feestelijke opening van nieuw schoolgebouw De Bladwijzer Waterschei

Genk -

Na 8 jaar voorbereiding en intensief overleg met de overheid en de Stad Genk werd op 3 juni de nieuwe school “De Bladwijzer“ officiëel geopend. Dat gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Wim Dries. Voorzitter Hugo Cox dankte iedereen en was vol lof voor de architect en duidde de school als een noodzakelijke weg naar menswording.

De burgemeester duidde de Sint-Jansite als het kloppende hart van de Tuinwijk en wees op de belangrijkheid van het onderwijs. Met een Afrikaans gezegde "It Takes a Whole Village to Raise a Child “ werd het belang van onderwijs onderlijnd. Geen segregatie maar samenwerking, school, kinderopvang en activiteiten en ondersteuning van de stad Genk zal de school dienen om mens te maken.

Directeur Luc Beck ging dan over tot de opening van de school en samen met burgemeester Wim Dries onthulde hij de keramische plaatjes - ontworpen door meester Bart en uitgevoerd door keramist Willy Herteleer - die de groei van het kind doorheen de schooljaren symboliseren.

De opening werd opgeluisterd door “Harmonie Waterschei Zwartberg“ onder leiding van Armand Steyfkens. Deze is opgericht in 1968 door Gerard Bijnens en Elias Lambrechts en telt een 50-tal muzikanten. Het “Mannenkoor de Heivinken “ onder leiding van Eugéne Colson en voorzitter Jean Muysers en begeleid door Hugo Martens op accordeon bracht “Het lustige vinkje“ en “Limburg mijn vaderland“. Er was ook een optreden van “Balancirk” dat vanaf september in de nieuwe sportzaal start met een circusatelier voor kinderen uit de buurt.

De school werkte onder de naam Mierafesta samen met Manifesta 9. Met meester Bart als curator werd een “mierenpad“ uitgezet. Ondanks het slechte weer trok een groep van 120 ouders en kinderen via een wandeling naar het mijngebouw. Daarna waren er nog spetterende optredens door de leerlingen van verschillende studiejaren.

Het nieuwe oudercomité onder leiding van voorzitter Baykal Cengiz en alle leerkrachten hebben de opening verzorgd.

Technisch is de school een juweeltje van hedendaagse technologieën, Er zijn zonnepanelen, vloerverwarming, verluchting die 3 maal het volume verlucht per uur, met grote partijen glas voor daglicht en zicht naar de omgeving en digitale borden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio