Flikken Maastricht opgenomen aan Landmarks Grensschap

Print

Flikken Maastricht opgenomen aan Landmarks Grensschap

Lanaken -

Een groot volksfeest zette de grensregio tussen Maastricht, Riemst en Lanaken in mei 2008 met op de kaart als Grensschap. Sinds vier jaar trekken de Landmarks van het Grensschap Albertkanaal steeds meer bezoekers. De afgelopen maanden was het erg druk.

Om de inplanting van 4 windturbines in het Lanakerveld te onderzoeken, bezocht de Maastrichtse gemeentelijke Commissie samen met bewoners van Oud-Caberg en Malberg Landmark 3. Dat Landmark herdenkt de confrontatie tussen Alva en Willem van Oranje in 1568. Een bevlogen spreekster legde de link met de huidige confrontatie bewoners contra Imtech, het bedrijf dat windturbines plant in het Lanakerveld.
De Franse koning Lodewijk XV stuurde een dubbelganger naar Landmark 13 in Herderen om zijn troepen bij de Slag van Lafelt te schouwen, een onderdeel van de muzikale vertelling die de Kon. Harm. Sint-Jan uit Herderen organiseerde voor een 150-tal mensen.
De Sparrentrippers liet op 9 mei 286 midweekwandelaars uitkijken over het Grensschap vanop de Kip-op-de-Kesseltse Kip, landmark11.

Decor voor Flikken Maastricht

De scenarioschrijvers van Flikken Maastricht vonden bij Landmark 5 een geschikte setting voor de aflevering die 14 dagen geleden uitgezonden werd. Ondertussen kreeg de Kip-op-de-Kip ook zijn jaarlijkse knip- en scheerbeurt, klaar voor het nieuwe toeristisch seizoen. Tegelijkertijd werd op enkele plekken de draad hersteld van het wandelpad op de Kesseltse Kip.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio