Jeugd in Houthalen Helchteren

'Tieners willen goedkopen activiteiten in hun buurt ' (HBvL 21/10/04). Proficiat Jules d’oultremont, met het artikel over de jongeren.

Peter De Backer - Houthalen

Dit toont aan dat de jongeren niet veel vragen. Ze willen gewoon kleine eenvoudige dingen als gehoord worden en inspraak krijgen. Ze willen vooral geen dure dingen die men in Houthalen-Helchteren naar voor schuift om de politiek te doen zweven en waar de meeste jongeren binnen de gemeente geen behoefte aan hebben.

Waar was Houthalen-Helchteren voor deze studie. Achten ze dit niet nodig of wisten ze wat de jongeren bezig hield, of toch enkele? Jules, je zou eens uw opvolger, Alain Yzermans deze studie nader moeten toelichten, zodat hij de vraag en aanbod van de jongeren kent en kan toepassen binnen zijn gemeente. Wordt het eens geen tijd dat het beleid rekening gaat houden met de jongeren. Dat er weer eens een degelijke jeugddienst komt waar de jongeren van Houthalen-Helchteren terecht kunnen en niet bij een arrogante ambtenaar die op een jeugdraad een simpele keuken voor een plaatselijke vereniging te duurt acht, zodat het geld verslinderende monster Villa Basta er weer mee kan gaan lopen.

Nog een klein puntje. Hoe zit het met de vereiste hoogte binnen het jeugdhuis van Houthalen-Oost? Laten we voor de jeugd hopen dat het beleid hier ook weer niet een flater begaat…. En de plaatselijke jeugd hun hoofd niet zal stoten aan een te laag plafond.