Carrièrejagen is in

Dat ruim een kwart van onze werknemers de uitbouw van hun persoonlijke carrière bovenaan het verlanglijstje plaatsen zegt véél, zoniet alles over het nijpend tekort aan leefkwaliteit in vele gezinnen.

Rob De Wispelaere - Houthalen-Oost

Zogenaamde "ouderwetse" idealen zoals: vriendschap, liefde, gezinsgeluk, familiewaarden worden hoe langer hoe meer voorbijgestoken door de sneltrein van het materialisme.

In naam van de moderne vooruitgang leggen we de lat steeds hoger, daardoor hebben we 2 wagens voor de deur staan, heeft bijna élk gezin een batterij mobieltjes, is het dragen van merkkleding een must, enz...

De prijs die we hiervoor betalen is ontzettend hoog, dus moet de uitbouw van een carrière zorgen dat alles betaalbaar blijft!

Laat ieder van ons nagaan of de volgende vragen van toepassing zijn in hun gezinsleven...

In hoeveel gezinnen wordt er nog élke dag samen gegeten zodat ieder gezinslid de kans krijgt om zijn verhaal van de dag te vertellen?

Kennen wij als volwassene nog de fantasierijke leefwereld van onze jongste spruiten die in hun dromen draken verslaan of vliegen door de lucht?

Zien wij nog de creativiteit die van élk kind een uniek wezen maakt?

Beperken wij onze "diepgaande gesprekken" met pubers tot een faire verdeling van de afstandsbediening of behoor jij tot die witte raven die begrijpen dat kinderen opvoeden méér is dan voeden?

En dan wil ik het hier nog niet eens hebben over de verwaarloosde partner die s'avonds de wachttijd moet doden tussen de was en de plas...

Neen, zo wil ik niet leven! Het leven is tenslotte wat je er zelf van maakt, ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen keuzes!