DHL en de politiek

De regering Verhofstadt heeft schromelijk gefaald in het dossier DHL ; verhuis van de koerierdienst naar Leipzig en 1500 personeelsleden ontslagen tegen 2007/2008. De schuld bij het bedrijf zelf leggen is makkelijk ; paars heeft zich gewoon laten nekken op communaitair vlak, door Ecolo en door de egoïstische bewonersgroepen rond Zaventem ; eerst goedkoop bouwgrond kopen langs het vliegveld en dan maar janken dat er lawaai is.

Robert Neyens - Neeroeteren

Nu eisen deze bewonersgroepen ook nog eens de afbouw van de resterende 8000 nachtvluchten...Hoeveel arbeidsplaatsen gaan hier weer door verloren ?

Volgens burgemeester Vermeiren (VLD) van Zaventem is er geen reden tot paniek ; de vrijgekomen plaats van DHL kan gemakkelijk worden ingenomen door andere bedrijven. Door wie ? Andere koerierdiensten ? En dan maar weer klagen dat er lawaai is ?

Iedereen heeft recht op een rustig leven, maar als dit steeds weer ten koste van de economie moet gaan houden wij hier in België op termijn geen enkel bedrijf van betekenis meer over.

Maar er is geen reden tot paniek ; tegen de volgende verkiezingen zal Verhofstadt 200.000 nieuwe banen uit zijn hoed getoverd hebben..

Zoals Jan met de pet zegt : een situatie om van te kotsen...