Gebedsgenezer

Dinsdag 19 oktober pakt de actualiteitenmagazine uit met een reportage 'Instrument van God'. Een gebedsgenezer die door handoplegging van God de mensen geneest van kwalen van de meest uiteenlopende aard. Het horen van al die fantastische verhalen over waargebeurde en zelfs wonderbaarlijke genezingen bezorgde mij kippenvel, tranen in de ogen en herhaaldelijk heb ik moeten slikken om mijn emoties te moeten onderdrukken, helaas niet van ontroering maar van grote ergernis en ongeloof.

Liliane Mesotten - Gors Opleeuw

Kankergezwellen, scheve voeten, reumatische aandoeningen en nog zoveel meer, het genezen ervan leek de normaalste zaak van de wereld voor de prevelaar. Wat ik in de reportage wel miste waren de verklaringen van ontgoochelde zieke mensen waar die helende handen en het aanroepen van de naam Gods totaal geen effect hebben gehad.

Een studente die de richting geneeskunde kiest spendeert de mooiste jaren uit zijn jeugd aan keihard studeren en om zijn kennis bij te schaven is hij in feite noot afgestudeerd. De gebedsgenezer daarentegen was zijn 'nine to five job' beu en beloot dan maar wonderen te gaan verrichten .

Na het zien en horen van zoveel wonderbaarlijks heb ik toch maar besloten het te houden bij de kennis en kunde van mijn goede huisdokter in plaats van kwakzalverij.