Beleef unieke Venusovergang op dak van JCH De Steen in Bocholt

Na het succes van ‘Venus in de Plejaden’ op het domein van de Voorste Luysmolen in Bocholt, staat het Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde (ECNS) weer klaar om u te laten genieten van al de pracht boven ons hoofd. Ook deze keer staat de planeet Venus weer in de kijker en dit niet enkel figuurlijk.

Bart Achten

Op 6 juni zal de planeet namelijk langzaam voor de zon schuiven. Dit is een zeer uitzonderlijke gebeurtenis die wereldwijd zal worden gevolgd. Niemand op deze planeet zal hierna nog ooit een Venusovergang meemaken!

Het ECNS stelt haar telescopen op om u te laten genieten van Venus en de zon. Want ook op de zon heerst de laatste dagen enorm veel activiteit. Zo zijn er momenteel verschillende zonnevlekken te zien. En waar kan dit schouwspel beter bewonderd worden dan op het dakterras van het Jeugd- en Cultuurhuis De Steen in het centrum Bocholt? Hoog boven de daken zal u de zon zien opkomen en kan u een blik werpen door onze telescopen. Natuurlijk geven we u ook een woordje uitleg bij dit alles.

U moet wel vroeg opstaan, wilt u deze overgang niet missen. Deze is namelijk te bewonderen vanaf zonsopgang om 05.31 uur. Om 06.55 uur is alles weer voorbij. U bent al welkom vanaf 05.00 uur, maar dit kan best wat later. Maar wees wel op tijd om de eigenlijke overgang nog te kunnen bekijken! Om 08.00 uur sluiten we de deuren en kan u alsnog naar het werk, school… En mocht u van dit alles honger krijgen, geen nood, het ECNS voorziet in koffie, koffiekoeken… Dit is niet enkel wetenschap, dit is ook gezelligheid! Vanwege het beperkt aantal toegelaten personen op De Steen, is inschrijven noodzakelijk. Zorg dat u kunt zeggen: ‘Ik was er bij’! Kijk voor meer informatie op de website van het ECNS.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer