Zware voet

Minister Dewael, ik denk dat uw optreden vereist is. Heb je de laatste aflevering van dit programma gezien? Agenten in een anonieme wagen stellen verschillende overtredingen vast van een motorijder. Op dat moment hebben zij reeds de nummerplaat van de motorijder kunnen noteren. Wat doen de flikken, zij starten de achtervolging op de motorijder tegen snelheden van 160 Km/ Uur, zelfs boven de 120 in de bebouwde kom. Uiteraard heeft die motorijder dat in de gaten, logisch gevolg, de agenten krijgen de motorijder niet te pakken. Toch blijven ze maar achtervolgen tegen duizelingwekkende snelheden, ik vraag mij af wie hier beboet zou moeten worden. Ze willen absoluut de motorijder konfronteren met zijn onverantwoord gedrag, blijkbaar ten koste van alles. Na enige tijd hebben ze dan toch door dat ze de man niet kunnen pakken en staken de strijd, ah ja want ze hebben de nummerplaat toch al. Van pure frustratie verbaliseren ze dan maar een sukkelaar die met zijn bromfietsje zonder helm rijdt, die dan nog te voet tot naar huis moet gaan om zijn paspoort te halen.

P. Reykers

Mijn voorstel: schors die kerels, neem hun speelgoedje af ( ze weten duidelijk niet hoe er mee om te gaan) en zet ze ergens op een kruispunt om wat verkeer te regelen.

Ik vraag mij trouwens af of dit soort toestanden niet in de hand worden gewerkt door het feit dat het op TV komt, alles liefst zo spectaculair mogelijk, en daar willen onze commerciele zenders ver voor gaan.