Festival Neerpelt Open Air keert terug naar roots

Neerpelt Open Air pakt dit jaar uit met een nieuw concept. Het festival verlaat evenementenweide Hennemeeuwis en keert na drie jaar terug naar het stadscentrum. De programmatie is deze editie, met bands als Das Pop en Channel Zero, opnieuw helemaal Belgisch.

StampMedia jongerenmedia-agentschap

Het festival vindt plaats op 19 mei.

Het festival onderging de afgelopen jaren verschillende metamorfoses. In 2009 besloot de stad om het evenement te verhuizen van de stadskern naar een weide buiten het centrum. Het succes deed het immers uit zijn voegen barsten. Met een ambitieuze programmatie met nadruk op nostalgische en buitenlandse acts, groeide het festival uit tot een tweedaagse met gemiddeld 25.000 bezoekers en vijf podia.

Vorig jaar wijzigde Neerpelt Open Air het concept. Door budgettaire problemen heerste er ondanks de succesvolle editie van 2010 onzekerheid over het voortbestaan van het festival in 2011. Uiteindelijk koos de organisatie voor een kleinschaliger evenement, met de klemtoon op jongeren. De eerste avond bestond enkel uit een fuif. Op de tweede dag lokten Belgische bands en dj’s als Mintzkov, A Brand, Yves Deruyter en Buscemi 9.000 bezoekers naar slechts twee podia.

Nieuwe organisator

Dit jaar organiseert het Hasseltse marketingbureau SMB Organisation het festival. Andere edities lag de organisatie in handen van een vzw. “SMB had een uitgewerkt plan voor het festival”, zegt gemeentesecretaris Hilde Vandervelden. “Zij brengen Neerpelt Open Air terug naar het stadscentrum. Dit kan niet alleen het festival zelf een nieuwe boost geven, maar is ook interessant voor de plaatselijke horeca. Die verloren na de verhuis in 2009 immers heel wat inkomsten. Bovendien was de vorige editie al veel kleinschaliger dan vroeger. Zo’n evenement kunnen we ook in het centrum organiseren.”

Regionaal

Geert Smets van SMB Organisation: “We werkten al eerder goed samen met de stad Neerpelt. Wij geloven echt in het concept van een stadsfestival. Het evenement richt zich op die manier vooral op de lokale bevolking en de regio.”

De headliners op 19 mei zijn Das Pop en Chanel Zero. De Hasseltse dj Buscemi sluit het podium af. In totaal staan er zeven acts op het podium in de Hoekstraat, op de parking van Syntra. Fool’s Delirium, Buddha for Mary, Newton en Les Truttes vervolledigen de affiche. De locatie is dezelfde als die van de edities voor 2009. Tickets kosten 18 euro in voorverkoop en 25 euro aan de kassa.

© 2012 – StampMedia – Paul Eyben

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer