Voetballand België

'Belgie duikt naar 35ste plaats in FIFA-ranking' Hoe kan dat nu ? België staat op 35 en behalve Spanje staan de andere landen uit onze groep lager gerangschikt. En hoeveel punten hebben deze landen ? En hoeveel punten heeft België ? Juist ja. Stop met deze idiote tabellen en laat het zien op het veld.

Frank Valkenborg - Oberammergau, Duitsland

Ik heb trouwens een hint voor de trainer en zijn staf. Laat de aanvallers verdedigen. Die zullen dan tenminste een kopduel winnen en elleboogstoten uitdelen. Laat de verdedigers aanvallen. Die trappen de bal toch maar met een lel naar voor. Als ze dan de goal nog raken, is er kans dat we scoren. Laat Deschacht en Kompany AUB bij de beloften spelen, want internationaal komen ze meters en ervaring tekort. Wat doet een voetballer met een zweetbandje om zijn pols op een voetbalveld. Is dat niet voor tenissers ? Selecteer gewone spelers met matchritme en niet spelers met naam die in de competitie op de bank zitten of problemen hebben met trainer of discipline.

Rode Duivels, leg Uw kop voor de bal, speel keihard, laat U niet intimideren, maar intimideer Uw tegenstander en vergelijk U zeker niet met spelers à la Beckham, Zidane, Raul of andere Ronaldo's. Indien dit niet mogelijk blijkt in de toekomst, is er nog wel een toekomst, want het WK 2006 is volgens mij onmogelijk in deze poule, stel ik voor dat men de trainer-en technische staf minimaliseert tot het hoognodige en dat men zich op dezelfde hoogte van dwergstaten als Luxemburg, Liechtenstein, Andorra en ander San Marino's stelt. Dan kan men tenminste besparen en in de Belgische jeugd investeren ! Conclusie: België is en blijft een klein voetballand.