Jonge rockgroep SideBox promoot zichzelf in Alken

Zaterdag 12 mei staat het evenement Fever Lights op het programma in Alken. SideBox, een rockgroep van vier jongeren uit Hasselt, organiseert de avond. Samen met Jeugdhuis De Molen stelden ze een programma op waar ze ook zelf deel van uitmaken.

De groepsleden van SideBox waren al van jongs af aan geïnteresseerd in muziek.

StampMedia jongerenmedia-agentschap

In de winter van 2009 begonnen Maxime (zang en gitaar) en Max (gitaar) met de band, waarna ook bassist Junior en drummer Vinnie zich bij SideBox voegden. Hun passie voor muziek bracht hen bijeen, samen met de drang om op te treden voor een publiek. Ze brengen alternatieve poprock, met zowel trage als snelle nummers.

Promotie

Het idee om zelf een evenement te organiseren kwam vanuit commercieel oogpunt. “De andere groepen die optreden op Fever Lights leunen aan tegen onze stijl. Zo promoten we dus niet alleen onszelf maar ook anderen”, zegt Junior. Hij studeert muziekmanagement aan de Provinciale Hogeschool Limburg in Hasselt en gebruikt deze kennis om zowel de optredens als de administratie te regelen. Die professionele aanpak loont, want zowel Kunstbende als Imagine boekten SideBox al. Door filmpjes te posten op YouTube spreken ze ook de fans extra aan. “Wij laten hen kennismaken met repetities, live- en backstage”, zegt Junior.

Groeimarge

Naast het perfectioneren van hun muziek, willen de jongens zich in de toekomst ook toeleggen op het showgedeelte. “We kregen in het verleden al commentaar op onze statische houding tijdens de optredens. Daar kunnen we van leren en verbeteren. Niet alleen het oor, maar ook het oog wil wat”, zegt Max. Hun jeugdige leeftijd zien de jongens niet als een nadeel, maar als een voordeel. “Wij hebben nog een groeimarge en kunnen alleen maar beter worden”, besluit Junior.

© 2012 – StampMedia – Antonino Musso, foto’s: Pauline Poelmans


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio